Χαλάει ο καιρός

Νέα επιδείνωση του καιρού αύριο και από τα Δυτικά προβλέπει η ΕΜΥ, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες στο κεντρικά και βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα πελάγη 8 μποφόρ, όπου το μεσημέρι από τα Δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές αρχικά
στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Από το απόγευμα, θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: Νότιοι, ΝΑ 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά και 7 μποφόρ. Από τη νύχτα και από τα δυτικά θα στραφούν σε ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Αραιές νεφώσεις, που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές. Από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Άνεμοι: Ανατολικοί, ΝΑ 5 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. Το μεσημέρι, θα στραφούν σε ΒΔ 5 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο 8. Η θερμοκρασία από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου, όμως στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στη Θεσσαλία και το βράδυ στην Ανατολική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Από τη νύχτα θα στραφούν σε ΒΔ 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: Αραιές νεφώσεις, που γρήγορα θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια, όπου τη νύχτα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι νότιοι, ΝΑ 7 τοπικά 8 μποφόρ. Από τη νύχτα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς, ΒΔ με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου και στη βόρεια Κρήτη έως και 24.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα βόρεια και από το απόγευμα και στα νότια. Τη νύχτα θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Άνεμοι ΝΑ 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το βράδυ, οι βροχές θα ενταθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι ΝΑ 4 με 6 μποφόρ και από τη νύχτα ΒΔ με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και από τη νύχτα ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα