Αστέρια στην Ντόχα

Τουλάχιστον δώδεκα κορυφαίοι αθλητές του στίβου θα πάρουν μέρος στον αγώνα της σειράς Ντάιμοντ Λιγκ που θα γίνει στη Ντόχα του Κατάρ.
 
Στη σφαιροβολία θα έχουμε τρία κορυφαία ονόματα του αγωνίσματος, τον Αμερικανό πρωταθλητή κόσμου σε κλειστό και ανοικτό στίβο, Κρίστιαν Κάντγουελ με 21.83μ, ο οποίος θα τεθεί αντιμέτωπος με τον συμπατριώτη του, Ρίις Χόφα, παγκόσμιο πρωταθλητή του 2007 στη Οσάκα και τον Πολωνό «χρυσό» Ολυμπιονίκη, Τόμας Μαγέφσκι.
 
Ένας ακόμη Πολωνός, ο Πιότρ
Μαλαχόσκι, θα αρχίσει τους αγώνες του από το Κατάρ για να διατηρήσει τον τίτλο στη δισκοβολία στη σειρά του Ντάιαμοντ Λιγκ, όπου μεταξύ άλλων θα αντιμετωπίσει τον Εσθονό Ολυμπιονίκη, Γκερντ Κάντερ.
 
Στον ακοντισμό, ο Νορβηγός Αντρέας Τόρκιντσεν, που έχει κατακτήσει σχεδόν τα πάντα στη μέχρι τώρα καριέρα του, θα τεθεί αντίπαλος Φινλανδού Τέρο Πιτκαμάκι και του ανερχόμενου Τσέχου αστέρα του αγωνίσματος, Πετρ Φρίντριχ.
 
Στο μήκος γυναικών η Αμερικανίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια, Μπρίτνεϊ Ρίις θα έχει να αντιμετωπίσει τη Βραζιλιάνα «χρυσή» Ολυμπιονίκη του 2008, Μάουρεν Χίγκα Μάγκι, ενώ μάχη αναμένεται και στα 3.000μ στιπλ με τις Μίλκα Κέμος (Κένυα), Γιούλια Ζαρούντνεβα (Ρωσία).
 
Στα 800μ των ανδρών τα μεγάλα ονόματα είναι ο Κενυάτης κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ, Ντέιβιντ Ρουντίσα με τον συμπατριώτη του, Ασμπελ Κίπροπ και το Σουδανό Αμπουμπάκερ Κάκι. Και φυσικά οι συμμετοχές των σπουδαίων αθλητών δεν σταματούν εδώ, αφού στα 400μ θα έχουμε την Αμερικανίδα Αλισον Φέλιξ, στο τριπλούν το Γάλλο Τέντι Τάμγκο και στο επί κοντώ τον συμπατριώτη του Ρενό Λαβιλενί.
 
Οι αγώνες ξεκινούν την Παρασκευή 6 Μαΐου.
Keywords
Τυχαία Θέματα