Αρνητικοί οι Γερμανοί σε νέο «κούρεμα»

Την αντίθεσή του σε ενδεχόμενο δεύτερο «κούρεμα» του ελληνικού δημοσίου χρέους εξέφρασε, μετά την αδυναμία του χθεσινού Eurogroup να καταλήξει σε οριστικές αποφάσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, ο Norbert Barthle, στέλεχος του κόμματος CDU και μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Γερμανικής Βουλής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Dow Jones Newswires, ο Barthle μιλώντας στον
γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk ανέφερε τρεις λόγους για την αντίθεσή του αυτή:

Κατά πρώτον, όπως είπε, ένα νέο κούρεμα θα κόστιζε χρήματα στους Γερμανούς φορολογούμενους.

Παράλληλα θα έστελνε ένα «θανάσιμο μήνυμα» στην Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Ισπανία και θα ακύρωνε οποιοδήποτε κίνητρο για τη συνέχιση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

Επιπλέον, αν η Γερμανία αναλάβει ζημία από τα δάνεια προς την Ελλάδα, σύμφωνα με το γερμανικό δίκαιο δεν θα μπορεί στη συνέχεια να εκδώσει οποιοδήποτε νέο δάνειο προς την Ελλάδα.

Ωστόσο, ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη να βρουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έναν τρόπο προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει σε θέση να εξυπηρετεί το χρέος της. «Όσο η Ελλάδα είναι σε θέση να εξυπηρετεί το χρέος της, δεν κοστίζει τίποτα στους φορολογούμενούς μας» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «είναι σημαντικό να βρεθούν τρόποι ώστε η Ελλάδα να μπορεί να δημιουργεί μόνη της έσοδα» και να καλυφθεί έτσι το διευρυνόμενο χρηματοδοτικό κενό.

ΠΗΓΗ: capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα