Οι πίθηκοι ...ανθρωπίζουν

Χιμπατζήδες και Ουρακοτάγκοι περνούν όλες τις φάσεις της μέσης ηλικίας που περνά και το ανθρώπινο είδος, ανακαλύπτουν οι βιολόγοι.
Διεθνής ομάδα ερευνητών, ψυχολόγων, πρωτολόγων και οικονομολόγων, που μελέτησε την συμπεριφορά των μεγάλων πιθήκων, εντόπισε όλα τα στάδια της ανθρώπινης ηλικίας και σε αυτούς. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν μέσω της βρετανικής επιστημονικής επιθεώρησης της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, η καμπύλη που ισχύει για την κατάσταση του ανθρωπίνου οργανισμού ανά ηλικία, περιγράφει και την αντίστοιχη κατάσταση των μη ανθρωπίνων πρωτευόντων.

Όπως δήλωσε στο BBC

ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου Αλεξάντερ Γουάις, άρρενα και θήλεα ανθρώπου, χιμπατζή και ουρακοτάγκου παρουσιάζουν την ίδια καμπύλη παρά τις οποιες διαφορές στους κοινωνικούς τους ρόλους, και άρα για πρώτη φορά γνωρίζουμε ότι η συγκεκριμένη καμπύλη δεν αποτελεί ανθρώπινη αποκλειστικότητα. Κατά τον Δρ. Γουάις, οι ομοιότητες μεταξύ ανθρώπων, χιμπατζήδων και ουρακοτάγκων ξεπερνούν γενετική και φυσιολογία. Και οι ομοιότητες εμφανίζονται πάντα τηρουμένων των αναλογιών. "Ο χιμπατζής που φτάνει στη μέση ηλικία δεν θέλει, φυσικά, ένα κατακόκκινο σπορ αυτοκίνητο. Αλλά θέλει άλλα πράγματα, όπως περισσότερα θηλυκά για ζευγάρωμα ή πρόσβαση σε περισσότερα αγαθά".

Φωτογραφία: Wikipedia

Keywords
Τυχαία Θέματα