Η ΔΕΟΚ συμμετέχει στην απεργία των οικοδόμων

11:35 21/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η ΔΕΟΚ ανακοινώνει ότι συμμετέχει ενεργά στην αυριανή 48ωρη απεργία των οικοδόμων και ότι τα μέλη της συντεχνίας οικοδόμων – ξυλουργών της ΔΕΟΚ, με τη συμμετοχή τους στην απεργία, εκφράζουν τη διαμαρτυρία και

την αντίθεσή τους στην εργοδοτική αυθαιρεσία και την πλήρη περιφρόνηση και καταπάτηση θεμελιωδών εργατικών δικαιωμάτων τους και εργασιακών θεσμών.

“Η άρνηση της ΟΣΕΟΚ να υπογράψει την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης και η απόφαση της να προτείνει δραστική μείωση μισθών και ωφελημάτων”, δηλώνει η ΔΕΟΚ με σημερινή της ανακοίνωση, “αποτελεί αφόρητη πρόκληση προς το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζομένους, οι οποίοι κατά τα τελευταία έτη βιώνουν την ανεργία, την υποβάθμιση των όρων απασχόλησής τους, την εργασιακή ανασφάλεια και την εργοδοτική απληστία και εκμετάλλευση”.

“Η αντικατάσταση Κυπρίων εργαζομένων με φθηνό εργατικό δυναμικό από την Ευρώπη”, συνεχίζει η ΔΕΟΚ, “δεν οδηγεί μόνον στην αύξηση της ανεργίας αλλά και στη ανατροπή και εκθεμελίωση του συστήματος εργασιακών σχέσεων, με δραματικές επιπτώσεις για το σύνολο των εργαζομένων”.
Οι απεργοί – μέλη της συντεχνίας οικοδόμων – ξυλουργών της ΔΕΟΚ, προστίθεται στην ανακοίνωση, “θα δώσουν δυναμικά το παρών τους στην απεργία και στις συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριον σε όλες τις πόλεις της Κύπρου”.

Οι συνελεύσεις θα πραγματοποιηθούν ως ακολούθως: Για τις επαρχίες Λευκωσίας – Λάρνακας στις 11:00 στο Οίκημα της ΔΕΟΚ (Σύλλογος ΠΕΤΡΑ) στο Συνοικισμό Στρόβολος 2, όπου χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γενικός Γραμματέας Διομήδης Διομήδους.
Στην Λεμεσό, στις 11:00, στο Επαρχιακό Γραφείο ΔΕΟΚ, στα Πολεμίδια και στην Πάφο, επίσης στις 11:00, στο Επαρχιακό Γραφείο της ΔΕΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα