Γιορτή Επιστήμης στην Καλλιθέα

Το Ίδρυμα Ευγενίδου και ο δήμος Καλλιθέας, συνδιοργανώνουν μία «γιορτή» της επιστήμης που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, την Παρασκευή 31 Μαΐου, στην παραλία της Καλλιθέας.

Η εκδήλωση, εντάσσεται σε μια σειρά επιμορφωτικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που απευθύνονται στους δημότες της Καλλιθέας, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο. Το πρόγραμμα, περιλαμβάνει διαδραστικές δραστηριότητες, συζητήσεις ειδικών με το κοινό, προγράμματα φιλαναγνωσίας και γνωριμίας μικρών και μεγάλων με ποικιλία επιστημονικών, κοινωνικών και παιδαγωγικών

θεμάτων και βιβλίων. Όσον αφορά την επιστημονική και καλλιτεχνική επιμέλεια, αυτή ανήκει στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Στη «γιορτή της επιστήμης» συμμετέχουν με εκθέματα τεχνολογίας οι μαθητές και οι μαθήτριες, από τα 1ο, 2ο, 7ο, 9ο, 12ο και 13ο γυμνάσια του δήμου Καλλιθέας. Θα γίνει επίσης επίδειξη πειραμάτων με τίτλο «Η μαγεία της επιστήμης» από τη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Ακόμα, μετά τις 22:00, θα πραγματοποιηθεί παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού, με τα τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης. Ο κύριος στόχος θα είναι ο πλανήτης Κρόνος, οι δακτύλιοι και οι δορυφόροι του. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν επίσης να αναγνωρίζουν με γυμνό μάτι κάποιους από τους βασικούς αστερισμούς, που μας επιτρέπουν να προσανατολιζόμαστε τη νύχτα.

Χώρος της εκδήλωσης, που θα ξεκινήσει στις 19:30, θα είναι η παραλία της Καλλιθέας και η συμμετοχή θα είναι δωρεάν για το κοινό.

Ειδικοί παιδαγωγοί-εμψυχωτές θα υποδεχθούν τα παιδιά στις 19:45.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα