Σερβία: δάνειο για τους σιδηρόδρομους

Το συμβόλαιο για τον εκσυγχρονισμό των σερβικών σιδηροδρόμων, με τη διάθεση ρωσικού δανείου, ύψους 800 εκατ. δολαρίων, υπέγραψαν οι επικεφαλής των οργανισμών σιδηροδρόμων της Σερβίας (Zeleznice Srbije) και της Ρωσίας (RZD) Ντράγκολιουμπ Σιμόνοβιτς και Σεργκέι Πάβλοφ, αντίστοιχα, στο Βελιγράδι.

Η υπογραφή του συμβολαίου πραγματοποιήθηκε παρουσία του Σέρβου πρωθυπουργού Ίβιτσα Ντάσιτς και του υπουργού Μεταφορών Μιλουτίν Μρκόνιτς, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων "Τανγιούνγκ".

Στο πλαίσιο των έργων εκσυγχρονισμού των σιδηροδρομικών υποδομών, η σερβική πλευρά θα διαθέσει,επίσης,

ποσό 141 εκ. δολαρίων για την υλοποίηση έργων που θα συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Ντάσιτς τόνισε ότι η υπογραφή του συμβολαίου είναι σημαντική όχι μόνο για την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου, αλλά και την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας.

Όπως ανακοινώθηκε, στο πλαίσιο της τελετής υπογραφής του συμβολαίου, οι εργασίες για την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Πάντσεβο - Βελιγράδι και τμημάτων του Πανευρωπαϊκού Διαδρόμου 10 αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του Σεπτεμβρίου και εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν πέντε χρόνια. Τον μεγαλύτερο όγκο των κατασκευαστικών εργασιών θα υλοποιήσουν ρωσικές εταιρείες, ενώ σερβικές εταιρείες θα προσληφθούν ως υποεργολάβοι.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα