Αρνητικά τα αποτελέσματα της Ισπανίδας

Τελικά, ο Έμπολα δεν πέρασε ακόμα το κατώφλι της Ευρώπης. Όπως ανακοινώθηκε από τις ισπανικές αρχές, αρνητικά για τον Έμπολα είναι τα αποτελέσματα των εξετάσεων της Ισπανίδας νοσοκόμας που θεωρήθηκε ύποπτο κρούσμα για τον θανατηφόρο ιό. H γυναίκα είχε φροντίσει ιεραποστόλους οι οποίοι είχαν επιστρέψει από την Αφρική έχοντας νοσήσει από τον ιό. Την ίδια ώρα, πάντως, επιδείνωση εμφανίζει η κατάσταση του Αμερικανού, Τόμας Ντάνκαν, του πρώτου κρούσματος του ιού στις ΗΠΑ.Οι ισπανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν

σήμερα ότι ένα άτομο που νοσηλευόταν με ύποπτα συμπτώματα δεν έχει προσβληθεί από τον ιό Εμπολα. Ο άνδρας, ένας Ισπανός, ο οποίος είχε ταξιδέψει στη Νιγηρία, νοσηλευόταν μετά την επιβεβαίωση τη Δευτέρα από τις ισπανικές αρχές ότι ισπανίδα νοσοκόμος έχει προσβληθεί από τον ιό.

Αρνητική στον ιό είναι και μία δεύτερη νοσοκόμα, η οποία επίσης νοσηλευόταν με ύποπτα συμπτώματα, ενώ στο νοσοκομείο εισήχθη χθες το βράδυ και τρίτη νοσοκόμα για εξετάσεις.

Πέντε συνολικά άνθρωποι νοσηλεύονται στην Ισπανία με ύποπτα συμπτώματα. Οι εργαστηριακές εξετάσεις για τους δύο από αυτούς είναι αρνητικές.

Εν τω μεταξύ, να καθησυχάσουν τον πληθυσμό προσπαθούν οι αρμόδιες αμερικανικές αρχές. «Ο εχθρός στην περίπτωση αυτή είναι ένας ιός, ο Έμπολα. Όχι άνθρωποι, όχι κράτη, όχι κοινότητες. Κι είναι ένας ιός που δεν μεταδίδεται μέσω του αέρα. Είναι ένας ιός που ξέρουμε πραγματικά πώς να ελέγξουμε και πώς να σταματήσουμε», τόνισε ο διευθυντής του αμερικανικού κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης νοσημάτων, Τόμας Φρίντεν.
Εν τω μεταξύ, οι ελληνικές υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση για το ενδεχόμενο εμφάνισης κρούσματος του ιού Εμπολα εντός των συνόρων. Ήδη είναι έτοιμος ο ειδικός χώρος στον οποίο θα νοσηλευθεί ενδεχόμενο κρούσμα του ιού , σε απομονωμένο κτίριο σε χώρο του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμιγκ

Keywords
Τυχαία Θέματα