Ψηφίστηκε επί της αρχής ο ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Ολοκληρώνεται απόψε στην ολομέλεια της βουλής η διήμερη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων που ψηφίστηκε τα ξημερώματα επί της αρχής του από τους βουλευτες τη ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ενώ αρνητική ψήφο έδωσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Σήμερα αναμένεται ο ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει αίτημα ονομαστικής

ψηφορορίας για όλα τα άρθρα που αφορούν τα ακίνητα ενώ η ΔΗΜΑΡ από κοινού με τους ανεξάρτητους βουλευτές Ανδρέα Λοβέρδο και Χρήστο Αηδόνη θα ζητήσουν ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο που αφορά τις ευάλωτες ομάδες που εξαιρούνται από το νέο φόρο.
Ο φόρος ψηφίστηκε μετά από συζήτηση σε υψηλούς τόνους και νέες φωνές κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος, τάχθηκε κατά του συνυπολογισμού των αντικειμενικών αξιών στον υπολογισμό του φόρου και σημείωσε πως «όταν φορολογείς ένα ακίνητο που δεν παράγει κανένα πρόσοδο, ουσιαστικά το οδηγείς σε έμμεση δήμευση».

«Με τη φυλακή, ποιον θα σωφρονίσετε; Το πολύ-πολύ να τον αναγκάσετε να πηδήξει από κανένα μπαλκόνι» σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο Αργύρης Ντινόπουλος είπε ότι θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τη σταθερότητα της κυβέρνησης παρά τις έντονες διαφωνίες του άλλα και τις αντιδράσεις της εκλογικής βάσης της ΝΔ. «Η κοινωνία οργίζεται όταν τους λέμε ότι δεν υπερφορολογούνται» είπε ο βουλευτής της ΝΔ κοιτώντας τον κ. Στουρνάρα.

Λίγο αργότερα ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Ηλίας Βλαχογιάννης δήλωσε και αυτός ότι διαφωνεί σε πολλά σημεία του νομοσχεδίου.

Πυρά κατά του κ. Στουρνάρα εκτόξευσε και ο Νικήτας Κακλαμάνης λέγοντας ότι ο υπουργός είναι σοσιαλδημοκράτης και όχι λαϊκός δεξιός για αυτό και είναι υπέρ του κεφαλαίου, και σημείωσε ότι θα περιμένει τον υπουργό Οικονομικών τον Μάρτιο, όταν θα φανεί αν το πλεόνασμα είναι αληθινό και όχι μόνο λογιστικό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα