Αποκαλυπτικός Σόιμπλε

Έλληνας πολιτικός για του οποίου το δημοκρατικό αίσθημα ευθύνης έχω αμφιβολίες μου πρότεινε να φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ερωτηθείς σχετικά με τις πρόσφατες αποκαλύψεις των Financial Times.

«Στην Ελλάδα υπήρχε το σχέδιο μιας κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα από το ευρώ. Πιστεύετε στα σοβαρά, ότι η κυβέρνηση μιας δημοκρατικής χώρας θα έμενε με σταυρωμένα χέρια, αν οι άλλοι λένε δεν θέλουμε να είμαστε πλέον στην ευρωζώνη;", ανέφερε ο κ. Σόιμπλε στην ερώτηση για το αν πρωτοστάτησε στο σχεδιασμό για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ κι αν η γερμανική κυβέρνηση διαθέτει ένα σχέδιο Β, σύμφωνα με το αρχικό ρεπορτάζ.

Το γερμανικό υπουργείο πάντως εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση αργότερα στην οποία αναφέρει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απάντησε πως πάντα έλεγε ότι είναι απόφαση της Ελλάδας, εάν θέλει να σηκώσει αυτά τα βάρη, ή εάν δε το θέλει. Αυτή είναι απόφαση του ελληνικού λαού και, εάν αποφασίσει να σηκώσει τα βάρη, εμείς θα τους στηρίξουμε σε αυτό. Και μετά, υπήρχε στην Ελλάδα μια συζήτηση για έξοδο από το ευρώ. Αναφέρατε έναν πολιτικό, για του οποίου το δημοκρατικό αίσθημα ευθύνης έχω αμφιβολίες. Αλλά δεν είναι δική μου δουλειά σήμερα να μιλήσω γι αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα