Προβάδισμα 3,2% στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει η Metron Analysis

Πρωτιά στο ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου, με 24,2% δίνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον ΑΝΤ1. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η ΝΔ με ποσοστό 21%.

Ακολουθούν, το Ποτάμι με 6,8%, η Χρυσή Αυγή με 6,7%, η Ελιά με 6,5% και το ΚΚΕ

με 3,2%. Στο 2,8% είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, στο 2,0% η Δημοκρατική Αριστερά και στο 1,3% οι Οικολόγοι Πράσινοι. Άλλο κόμμα απάντησε το 4,7%, λευκό/άκυρο προτίθεται να ρίξει το 2,5%, μακριά από τις κάλπες δήλωσε πως θα μείνει το 5,6% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 12,7%.

Σύμφωνα με την έρευνα της Metron Analysis, το 9% των αναποφάσιστων είναι αριστεροί, το 13% κεντροαριστεροί, το 21% κεντρώοι, το 13% κεντροδεξιοί, το 17% δεξιοί, ενώ ποσοστό 27% απάντησαν δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Από τους αναποφάσιστους, το 78% τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ, το 15% επιθυμεί επιστροφή στη δραχμή, ενώ το 7% απάντησε δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στην παράσταση νίκης, το 3% πιστεύει πως η ΝΔ θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά ενώ το 35% με μικρή διαφορά. Στον αντίποδα, το 13% θεωρεί πως πρώτο κόμμα θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά ενώ το 32% με μικρή διαφορά.

Στο δίλημμα πρόωρες εκλογές ή συνέχιση της θητείας της κυβέρνησης, οι έξι στους δέκα τάσσονται κατά των πρόωρων εκλογών. Ειδικότερα, το 58% επιθυμεί τη συνέχιση της θητείας της κυβέρνησης ενώ το 38% τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών. Το 4% απάντησε δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Διαβάστε ακόμη:

*Pulse: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου
*Rass: Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στις ευρωεκλογές

Keywords
Τυχαία Θέματα