Τη Πέμπτη η τελική απόφαση

Την Τετάρτη στην διάσκεψη των προέδρων αναμένεται να συζητηθεί εκ νέου το θέμα της ψηφοφορίας για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ. Σύμφωνα με πληροφορίες όμως την τελική απόφαση για το πόσες κάλπες θα στηθούν θα λάβει η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου το πρωί της Πέμπτης πριν δηλαδή ξεκινήσει η επί της ουσίας συζήτηση. Πάντως, η ΔΗΜΑΡ φαίνεται ότι προτείνει ένα νέο τρόπο ψηφοφορίας να στηθεί δηλαδή μια ενιαία κάλπη αλλά να υπάρχουν 4 ψηφοδέλτια,

3 για κάθε πρόταση και ένα λευκό.

Νωρίτερα, σε παραδοχή ότι αντέγραψε το usb που του είχε παραδώσει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου προχώρησε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, μέσω του υπομνήματος που κατέθεσε σήμερα στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Ο κ. Διώτης υποστηρίζει ότι αντέγραψε αλλά δεν αλλοίωσε το περιεχόμενο και ο λόγος που επικαλείται για την αντιγραφή αφορά στο ότι δεν ήταν γνώστης της νέας τεχνολογίας και φοβήθηκε μήπως καταστρέψει κάποια αρχεία. Έτσι, ζήτησε από στενή του συνεργάτιδα να του το αντιγράψει σε ένα νέο usb. Επιπλέον, ανέφερε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν τον είχε ενημερώσει ότι το στικάκι αυτό προερχόταν από το πρωτότυπο cd της λίστας που είχε δοθεί από τις Γαλλικές Αρχές, διότι σε αυτήν την περίπτωση, όπως ανέφερε ο κ. Διώτης, θα το θεωρούσε έγγραφο και όχι προϊόν υποκλοπής.

Περαιτέρω διερεύνηση για το πόσο ενήμερος ήταν και τι εντολές έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου αναφορικά με τη λίστα, ζήτησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου. Μιλώντας στον ΑΘήνα 984 και τη Νόνη Καραγιάννη, η κα Κωνσταντοπούλου τόνισε πως για τον πρώην πρωθυπουργό έχει προκύψει από την κατάθεση Παπακωνσταντίνου ότι γνώριζε για τη λίστα και του έδωσε εντολή να προχωρήσει, άρα θα πρέπει να εξηγήσει γιατί δεν τον ήλεγξε.

«Η διαφορά μεταξύ πολιτικής και ποινικής ευθύνης είναι το αν υπάρχει δόλος ή το αν η πράξη έγινε από αμέλεια», τόνισε στην ίδια εκπομπή ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα