Αποχώρηση του ελληνομαθούς Κέβιν Ραντ

Δεν άντεξε τη συγκίνηση και βούρκωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Κέβιν Ραντ, όταν ανακοίνωσε την παραίτησή του από βουλευτής. Ο δυο φορές Αυστραλός πρωθυπουργός ξάφνιασε με την απόφαση του αυτή, λέγοντας ότι την πήρε μετά από διαβουλεύσεις με την οικογένειά του.

Κορυφαία στιγμή στην πολιτική καριέρα του Κέβιν Ραντ ήταν η «συγγνώμη» που ζήτησε, εκ μέρους της αυστραλιανής κοινωνίας, από τους Αβορίγινες για τις αδικίες του παρελθόντος. Επίσης, ήταν πρωθυπουργός όταν ξέσπασε η παγκόσμια οικονομική κρίση και με τα μέτρα που έλαβε, η Αυστραλία την

ξεπέρασε ανώδυνα, χωρίς να μπει σε ύφεση.

Όμως όλα αυτά σκιάστηκαν από την ανατροπή του από την Τζούλια Γκίλαρντ, που τον διαδέχθηκε στην πρωθυπουργία, για να την ανατρέψει αργότερα ο ίδιος, ν' αναλάβει πρωθυπουργός και τον περασμένο Σεπτέμβριο να χάσει τις εκλογές. Τώρα στην έδρα του Γκρίφιθ, στο Κουίνσλαντ θα πρέπει να γίνουν επαναληπτικές εκλογές.

Ο Κέβιν Ραντ ήταν πολύ κοντά στον Ελληνισμό του Μπρίσμπαν, λατρεύει τον Ν. Καζαντζάκη και έμαθε ελληνικά για να διαβάζει το ευαγγέλιο στη γλώσσα που γράφτηκε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα