Από την Αθήνα στο ΥΠΕΞ της Αυστρίας

Ο διπλωμάτης καριέρας και θεωρούμενος πραγματικός φίλος της Ελλάδας, Μίχαελ Λίνχαρτ, ο οποίος διετέλεσε πρεσβευτής της Αυστρίας στην Αθήνα από το 2007 μέχρι τις αρχές του 2012, ανέλαβε σήμερα νέος γενικός γραμματέας του αυστριακού υπουργείου Εξωτερικών. Η τοποθέτησή του έγινε έπειτα από απόφαση του επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας και αντικαγκελάριου Μίχαελ Σπίντελεγκερ και με ομόφωνη εισήγηση της ειδικής επιτροπής.

Αιτιολογώντας

την απόφαση, ο κ. Σπίντελεγκερ εξήρε τις άριστες υπηρεσίες που έχει προσφέρει στο παρελθόν ο νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου, μεταξύ άλλων, τόσο ως πρεσβευτής της Αυστρίας στην Ελλάδα και νωρίτερα στη Συρία, όσο και σε άλλες υπεύθυνες θέσεις στο υπουργείο στη Βιέννη, τελευταία ως επικεφαλής της Διεύθυνσης Αναπτυξιακής Συνεργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ως πρεσβευτής της Αυστρίας στην Αθήνα και στη διάρκεια της κρίσης, ο Μίχαελ Λίνχαρτ σε δηλώσεις του σε αυστριακά ΜΜΕ, αλλά και σε δημόσιες εμφανίσεις του, έχει εκφράσει επανειλημμένα την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση, επισημαίνοντας πως αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί από κοινού στην Ευρώπη και πως η αλληλεγγύη των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να επιδεικνύεται όχι μόνο σε καλές αλλά και σε δύσκολες εποχές.

Σε παλαιότερη ομιλία του στην Αυστριακή Εταιρεία Εξωτερικής Πολιτικής και Ηνωμένων Εθνών στη Βιέννη, με θέμα «Η Ελλάδα στην κρίση», την οποία συντόνισε ο συντηρητικός πρώην καγκελάριος της Αυστρίας, Βόλφγκανγκ Σιούσελ και παρακολούθησαν δεκάδες ξένων διπλωματών και εκπρόσωποι της δημόσιας ζωής, ο κ. Λίνχαρτ είχε ταχτεί ανοικτά υπέρ της παροχής βοήθειας στην Ελλάδα, αλλά και του αναγκαίου χρόνου που θα πρέπει να της δοθεί, για υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Προειδοποιώντας, ότι δεν επιτρέπεται να αφεθεί η Ελλάδα να οδηγηθεί σε χρεοκοπία, ο πρώην πρεσβευτής στην Αθήνα, είχε χαρακτηρίσει ως ανόητη τη συζήτηση για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη ή την επιστροφή της στη δραχμή, ενώ είχε τονίσει πως θα πρέπει να επιδεικνύεται αναγνώριση και σεβασμός απέναντι στον ελληνικό λαό για τις θυσίες που κάνει.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα