«Παγωμένη» η ζήτηση στο πετρέλαιο θέρμανσης

Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει στο Taxis η εφαρμογή της υποβολής αιτήσεων για τους δικαιούχους του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, ενώ οι πρώτες προκαταβολές θα καταβληθούν στα τέλη Νοεμβρίου. Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης κάνει σήμερα πρεμιέρα, με τη ζήτηση πάντως να

είναι «παγωμένη». Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών η τιμή του θα κινηθεί στα μεγάλα αστικά κέντρα περίπου στα 1,04 ευρώ το λίτρο και στις υπόλοιπες περιοχές γύρω στο 1.10 ευρώ.

Παρά πάντως τη φετινή μείωση του κόστους, παράγοντες της αγοράς δεν αναμένουν σημαντική αύξηση της κατανάλωσης και επιμένουν στο αίτημα για επαναφορά του ΕΦΚ στα επίπεδα του 2011.

Σχετικά με τα συστήματα εισροών- εκροών η ΟΒΕ αναφέρει ότι το σύνολο των πρατηρίων περιφέρειας Αττικής, Π.Ε. Θεσσαλονίκης και Π.Ε. Λάρισας, Αχαΐας, Ηρακλείου, Μαγνησίας και Ιωαννίνων έχει σε πλήρη λειτουργία τα συστήματα εισροών- εκροών, ενώ στην υπόλοιπη χώρα τα συστήματα, για έναν αριθμό πρατηρίων, βρίσκονται σε διαδικασία ολοκλήρωσης με ορίζοντα το αμέσως προσεχές διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα