Αντιπαράθεση για επιπρόσθετες εξετάσεις

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ για επιπρόσθετες εξετάσεις στη διάρκεια των πανεπιστημιακών σπουδών, η οποία προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις του φοιτητικού κόσμου της χώρας.

Το υπουργικό συμβούλιο της ΠΓΔΜ ενέκρινε το νομοσχέδιο με τις προτεινόμενες αλλαγές στην Παιδεία και θα το παραπέμψει σε δημόσια διαβούλευση. Μεταξύ των προτεινόμενων αλλαγών είναι και η εισαγωγή επιπρόσθετων εξετάσεων κατά τη διάρκεια

των πανεπιστημιακών σπουδών.

Η φοιτητική οργάνωση «Φοιτητική Ολομέλεια», η οποία πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις κατά της πρότασης της κυβέρνησης για επιπρόσθετες εξετάσεις, εξέφρασε την απογοήτευσή της για την «αμετακίνητη» στάση της κυβέρνησης σχετικά με το ζήτημα αυτό και πρόσθεσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να διοργανώσει νέες διαδηλώσεις.

Από την πλευρά του, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) του Ζόραν Ζάεβ κατηγόρησε την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι ότι με την εμμονή της για επιπρόσθετες εξετάσεις στη διάρκεια των πανεπιστημιακών σπουδών αγνοεί επιδεικτικά τα αιτήματα και τις διαμαρτυρίες του φοιτητικού κόσμου της χώρας.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα περίπου 7.000 φοιτητές και μαθητές πραγματοποίησαν διαδήλωση στα Σκόπια, ζητώντας από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να αποσύρει την πρότασή της για επιπρόσθετες εξετάσεις.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι με την εισαγωγή επιπρόσθετων εξετάσεων θα βελτιωθεί η ποιότητα των σπουδών και οι γνώσεις των φοιτητών, κάτι που αμφισβητεί η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών της χώρας, οι οποίοι αναφέρουν ότι με το μέτρο αυτό, όχι μόνο δεν θα βελτιωθεί η ποιότητα των σπουδών, αλλά και θα περιοριστεί η αυτονομία του Πανεπιστημίου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα