Αντίο στον ΟΠΑΠ ο Ολυμπιακός

Αποφασισμένος να ολοκληρώσει τη χορηγική του συνεργασία με τον ΟΠΑΠ είναι ο Ολυμπιακός. Ο πρωταθλητής Ελλάδας είναι έτοιμος να καταγγείλει τη σύμβαση με τον Οργανισμό και να «εγκαταλείψει» ένα έσοδο ύψους 2 εκατ ευρώ. Οι Πειραιώτες -που προς το παρόν δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για το θέμα- θεωρούν ότι υπάρχει «αλλοίωση» στις βασικές αρχές λειτουργίας

και «χαρακτήρα» του ΟΠΑΠ. Και φωτογραφίζουν τον Δημήτρη Μελισσανίδη μιλώντας για αθέμιτο ανταγωνισμό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και όσα ακούγονται τις τελευταίες ώρες στο μεγάλο λιμάνι λοιπόν, αναρωτιούνται:

1)Πόσο εναρμονισμένη με την αρχή της ορθολογικής οικονομικής αθλητικής ανάπτυξης και του υγιούς ανταγωνισμού, είναι η απόφαση χορηγίας ύψους 2,5 εκατ ευρώ προς ερασιτεχνική ομάδα της Football League 2 (σ.σ ΑΕΚ), όταν όλες οι άλλες ομάδες της ίδιας κατηγορίας από τα ίδια χορηγικά προγράμματα βάζουν ετησίως στα ταμεία τους 30.000-40.000 ευρώ. Και όταν κανένα κλαμπ της Σούπερ Λιγκ (Ολυμπιακός 2εκατ ευρώ, Παναθηναϊκός 1,5 εκατ ευρώ, ΠΑΟΚ 1,4 εκατ ευρώ κλπ) δεν έχει αντίστοιχο έσοδο από το ίδιο χορηγικό πρόγραμμα.

2)Πόσο ταιριάζει μια τέτοια χορηγία που έχει και μορφή κοινωνικής προσφοράς, να δίνεται προς μια ομάδα που επέλεξε να αγωνιστεί στην ερασιτεχνική κατηγορία για να «διαγράψει» τα χρέη της -και- προς το ελληνικό δημόσιο. Τα χρέη δηλαδή προς τον βασικό μέτοχο του ΟΠΑΠ (67%). Το ίδιο το κράτος. Και η απόφαση μάλιστα να προκύπτει αποκλειστικά από το υπόλοιπο 33% του μετοχικού σχήματος.

3)Και τελικά πόσο εναρμονισμένη με την αρχή της διαφάνειας είναι μια χορηγία που δίνεται από μέτοχο του Οργανισμού (Δ. Μελισσανίδης), στην ίδια την ομάδα του (ΑΕΚ). Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο;

Η απόφαση τους, με βάση το ρεπορτάζ είναι οριστική. Αυτό όμως μπορεί να επιβεβαιωθεί μόνο αν υπάρξει επίσημη τοποθέτηση. Κάτι που μπορεί να προκύψει ακόμη και σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα