Οι Ταλιμπάν πίσω από τις δολοφονίες

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την δολοφονία πέντε αστυνομικών από τον επικεφαλής τους που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στο βόρειο Αφγανιστάν.

«Αυτός (ο δράστης της πολλαπλής δολοφονίας) εντάχθηκε στους μουτζαχεντίν ("ιερούς πολεμιστές"} με οκτώ όπλα και τρεις μοτοσικλέτες», δήλωσε ο Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ, ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

Νωρίτερα, οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι ο διοικητής μιας μονάδας της τοπικής αστυνομίας σκότωσε πέντε αστυνομικούς σε ένα σημείο ελέγχου στην περιοχή Κους Τέπα της επαρχίας Τζαουζτζάν.

«Ο δράστης διέφυγε κι εντάχθηκε
στους Ταλιμπάν, αφαιρώντας όλο τον οπλισμό και τα πυρομαχικά των νεκρών συναδέλφων του», είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας στην επαρχία Αμπντούλ Αζίζ Γαϊράτ.

Η Κους Τέπα είναι μια περιοχή που ελεγχόταν από τους Ταλιμπάν ως πρόσφατα, παρότι βρίσκεται στο βορρά, όπου συγκριτικά η κατάσταση είναι πιο ελεγχόμενη. Πρόσφατα οι κυβερνητικές δυνάμεις ανακοίνωσαν πως ανέκτησαν τον έλεγχό της.

Νωρίτερα, μια αστυνομικός είχε σκοτώσει έναν πολιτικό υπάλληλο της Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια (ISAF) του Αφγανιστάν στην Καμπούλ.

«Ένας συμβασιούχος της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια σκοτώθηκε αφού μια γυναίκα που φορούσε στολή της αφγανικής αστυνομίας τον πυροβόλησε. Ερευνούμε το συμβάν προς το παρόν», δήλωσε ο Χάγκεν Μέσερ, ένας εκπρόσωπος της ISAF.

Σύμφωνα με αφγανικά μέσα ενημέρωσης νεκρός είναι ένας Αμερικανός στρατιωτικός σύμβουλος της αφγανικής αστυνομίας. Το NATO και οι αφγανικές αρχές δεν έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής την εθνικότητα του θύματος.

Τουλάχιστον 52 μέλη της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια (ISAF) που τελεί υπό τη διοίκηση του NATO έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια του έτους από Αφγανούς με αφγανικές αστυνομικές ή στρατιωτικές στολές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα