Πλήθος κόσμου στη Βηθλεέμ

Χιλιάδες πιστοί χριστιανοί απ' όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Βηθλεέμ για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα στην πόλη όπου, σύμφωνα με την Αγία Γραφή, γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός.

Το μεσημέρι, ο κορυφαίος πνευματικός ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στους Αγίους Τόπους, ο αρχιεπίσκοπος Φουάντ Τουάλ, πρόκειται να ξεκινήσει από την Ιερουσαλήμ
για την παραδοσιακή πομπή από την πόλη της σταύρωσης του Ιησού προς τη βιβλική γενέτειρά του.

Ο Λατίνος Πατριάρχης της Ιερουσαλήμ, ένας άραβας χριστιανός από την Ιορδανία, θα εισέλθει πεζή στη Βηθλεέμ πριν χοροστατήσει στη μεσονύκτια λειτουργία στο Ναό της Γέννησης, που ανεγέρθηκε από τον Κωνσταντίνο τον Α΄, τον πρώτο χριστιανό Ρωμαίο αυτοκράτορα, και τους Σταυροφόρους στη σπηλιά που πιστεύεται ότι είναι ο τόπος όπου γεννήθηκε ο Ιησούς.

Περίπου 15.000 προσκυνητές απ' όλο τον κόσμο έχουν φτάσει στη Βηθλεέμ και τα ξενοδοχεία είναι πλήρη, δήλωσε η παλαιστίνια υπουργός Τουρισμού Ρούλα Μαάγια παρά την πρόσφατη σύγκρουση στη Γάζα, το Νοέμβριο.

Δεκάδες χιλιάδες άλλοι μένουν στην Ιερουσαλήμ.

Παρόλο που είναι μουσουλμάνος, ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς σχεδιάζει να μεταβεί στη Βηθλεέμ από το αρχηγείο του στη Ραμάλα το απόγευμα για να παραστεί στη λειτουργία, ένα προηγούμενο που δημιούργησε ο προκάτοχός του, ο Γιάσερ Αραφάτ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα