Αναβρασμός στην Υγεία

Σε εικοσιτετράωρες επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές απεργίες αποφάσισαν να προχωρήσουν από τις 25 Νοεμβρίου οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, εν όψει των απολύσεων που έχει προαναγγείλει ότι θα γίνουν άμεσα και έπειτα από αξιολόγηση ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης.

Τις

ημέρες της απεργίας τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας και θα εξυπηρετούν μόνο έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.

Να ρίξει τους τόνους επιχείρησε πάντως ο υπουργός Υγείας, ο οποίος κάλεσε τους γιατρούς να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να κάτσουν μαζί στο τραπέζι του διάλογου για να βρουν τις βέλτιστες λύσεις για τους πολίτες. Ο υπουργός Υγείας επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά ότι «αξιολόγηση σημαίνει ενδεχομένως απολύσεις για εκείνους, οι οποίοι δεν μας κάνουν». Ξεκαθάρισε ότι αυτό που συζητείται για τον ΕΟΠΥΥ είναι η διοικητική του συνένωση, και όχι το κλείσιμο μονάδων.

Την ίδια ώρα ο υπουργός υγείας συμφώνησε σε αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των διευθυντών του ΕΣΥ. Ο Άδωνις Γεωργιάδης βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τους διευθυντές και συντονιστές διευθυντές των δημοσίων νοσοκομείων προκειμένου να ασκούν ιδιωτικό έργο και εκτός ΕΣΥ, μέσω ιδιωτικών ιατρείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα