Θέλει λύση έως τις 9 Δεκεμβρίου

«Για δύσκολες διαπραγματεύσεις με την τρόικα» έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως είπε ο κ. Στουρνάρας, για λόγους ουσίας και πολιτικής πρέπει να βρεθεί λύση έως τις 9 Δεκεμβρίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Eurogroup. Ο υπουργός Οικονομικών αναγνώρισε εξάλλου, λόγω αλλαγής του φόρου ακινήτου υπήρξε επιβάρυνση στο δημοσιονομικό κενό,
σύμφωνα με πληροφορίες από πλευράς τρόικας, 1,8 δισ. ευρώ. «Προσπαθούμε να το καλύψουμε» επισήμανε ο κ. Στουρνάρας, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να υπάρξουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Πρόσθεσε όμως ότι το ενιαίο μισθολόγιο θα εφαρμοστεί.

Εν τω μεταξύ, τον κίνδυνο ρήξης της κυβερνητικής συνοχής, με αφορμή το θέμα των πλειστηριασμών επεσήμανε η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης στους εκπροσώπους των δανειστών.

Την ίδια ώρα, «πάγωμα» κάθε είδους ενισχύσεων, επιδοτήσεων και επιστροφής ΦΠΑ για τους οφειλέτες όλων των ασφαλιστικών ταμείων, περιλαμβάνει ρύθμιση του Υπουργείου Εργασίας, η οποία συμφωνήθηκε με την τρόικα, που ωστόσο παραμένει αρνητική ως προς την αύξηση των δόσεων για τη ρύθμιση χρεών προς τα ταμεία.
Keywords
Τυχαία Θέματα