Αγώνας δρόμου για τους σεισμόπληκτους

Αντιμέτωποιμε την κακοκαιρία βρίσκονται απόψε οισεισμόπληκτοι κάτοικοι της Κεφαλονιάς,μετά τον ισχυρό πρωινό σεισμό που είχεως αποτέλεσμα να κοπεί στα δύο το νησίμε το κλείσιμο του δρόμου που συνδέειτο Αργοστόλι με το Ληξούρι. Στοπλαίσιο του Σχεδίου Δευκαλίων, μεταγωγικόC-130 που αναμένεται φτάσει μέχρι ταξημερώματα μεταφέρει 200 σκηνές καιχίλιους υπνόσακους. Στοπλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίοπαραμένει εδώ και μια εβδομάδα στολιμάνι του Αργοστολίου, υπάρχουνδιαθέσιμες για το βράδυ της Δευτέρας250 κλίνες, ενώ στο ΠΙΚΠΑ Ληξουρίουμοιράζεται

φαγητό.

Στονησί βρίσκεται αυτή την στιγμή κλιμάκιουπουργών, βουλευτών, γενικοί γραμματείςυπουργείων, αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων,της Ελληνικής Αστυνομίας, της ΠυροσβεστικήςΥπηρεσίας, καθώς και κλιμάκια τουστρατού.

Σύμφωναμε πληροφορίες, στην Κεφαλονιάαναμένεται να φθάσει κρουαζιερόπλοιοχωρητικότητας 900κλινών ενώ θα παρέχεται φαγητό προκειμένουνα φιλοξενήσει τους σεισμόπληκτους πουπλήττονται και απο τις δυσμενείς καιρικέςσυνθήκες. Το καράβι θα αγκυροβολήσειστο λιμάνι του Αργοστολίου καθώς είναιο μοναδικός λιμένας του νησιού πουμπορεί να το υποδεχτεί. Στο πλοίο"Ελευθέριος Βενιζέλος", που είναιμια εβδομάδα τώρα στο λιμάνι τουΑργοστολίου, υπάρχουν διαθέσιμες γιααπόψε 250 κλίνες.

Οεπαρχιακός δρόμος Αργοστολίου - Ληξουρίουπαραμένει κλειστός με εξαίρεση οχήματαγια περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Εντω μεταξύ,μετά από συνεννοήσεις τουαναπληρωτή υπουργού περιβάλλοντος,Σταύρου Καλαφάτη και του υφυπουργού,Μάκη Παπαγεωργίου με την εταιρεία ΕΚΟ,το ΥΠΕΚΑ εξασφάλισε την παροχή δωρεάνκαυσίμων προκειμένου να διευκολυνθούνάμεσα οι μετακινήσεις των κλιμακίωνμηχανικών που βρίσκονται στην Κεφαλονιά,ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότεροδυνατό οι απαραίτητες αυτοψίες στιςσεισμόπληκτες περιοχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα