Αγώνας δρόμου για το πακέτο των 11,6 δισ.

Πυρετός συσκέψεων σε Μάξιμου και Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να κλειδώσει η δυνατόν ακόμη και σήμερα το πακέτο των 11,6 δισεκατομμυριων ενόψει των κρίσιμων επαφών του πρωθυπουργού με Γιούνκερ, Μέρκελ και Ολάντ. Δεν αποκλείεται μάλιστα εντός της ημέρας, να υπάρξει συνάντηση του κυρίου Σαμαρά με τους υπουργούς του οικονομικού επιτελείου, προκειμένου να χαράξουν την στρατηγική την οποία θα ακολουθήσει σε Βερολίνο και Παρίσι.  Τα μηνύματα από Παρίσι

και Βερολίνο είναι αντιφατικά. Οι Γερμανοί φέρονται να μην είναι διατεθειμένοι για τροποποιήσεις στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ οι Γάλοι φαίνεται ότι είναι ποιο διαλλακτικοί.
Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα Βελτ η γερμανική καγκελαρία αναμένεται να προβάλλει σκληρή αντίσταση καθώς όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα περισσότερος χρόνος σημαίνει περισσότερα χρήματα. 

«Δεν είναι υπεύθυνο να ρίχνεις χρήματα σε ένα βαρέλι δίχως πάτο. Δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα νέο πρόγραμμα» ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Ωστόσο δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times αναφέρει μεταξύ άλλων ότι Μέρκελ και Ολάντ θα επιδιώξουν να συμβιβάσουν τις διαφορές τους όσον αφορά τον δρόμο που θα ακολουθήσουν τόσο για την κρίση στην Ευρωζώνη, όσο και για τον τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης στην Ελλάδα.

Στη συσκέψεις που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Υπουργείο Οικονομικών μπήκαν οι τελευταίες πινελιές στο νέο πακέτο μέτρων.

Εν τω μεταξύ, η γερμανική κυβέρνηση έριξε σήμερα τον πήχυ τον προσδοκιών για πρόοδο στο ελληνικό ζήτημα, κατά τις συνομιλίες της Αγκελα Μέρκελ με Φρανσουά Ολάντ και Αντώνη Σαμαρά.

"Δεν πρέπει να περιμένουμε να ληφθούν ουσιαστικές αποφάσεις", δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, σημειώνοντας πάντως ότι η Ελλάδα θα είναι το κεντρικό θέμα των συνομιλιών. Ο κύριος Ζάιμπερτ επανέλαβε επίσης,  πως καμιά απόφαση για την Ελλάδα δεν μπορεί να ληφθεί, πριν η τρόικα ολοκληρώσει την εκτίμησή της για τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις τον Σεπτέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα