Αφγανιστάν: εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις

Ο δεύτερος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών ανάμεσα στην αφγανική κυβέρνηση και στους Ταλιμπάν, που επρόκειτο να διεξαχθεί στο Πακιστάν, αναβλήθηκε εν μέσω πληροφοριών για τον θάνατο του ηγέτη των αφγανών Ταλιμπάν μουλά Όμαρ, ανέφερε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν.

"Λόγω των πληροφοριών σχετικά με τον θάνατο του μουλά Όμαρ και της προκύπτουσας από αυτό αβεβαιότητας, και έπειτα από αίτημα της ηγεσίας των αφγανών Ταλιμπάν, ο δεύτερος γύρος των αφγανικών ειρηνευτικών συνομιλιών, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 31 Ιουλίου 2015, αναβάλλεται", αναφέρεται στην ανακοίνωση του πακιστανικού
ΥΠΕΞ.

Σε μία άλλη εξέλιξη, οι αφγανοί Ταλιμπάν διόρισαν τον Άχταρ Μοχάμαντ Μανσούρ ηγέτη της εξέγερσης, δήλωσαν σήμερα δύο διοικητές των Ταλιμπάν που ήταν παρόντες σε συνάντηση των πλέον υψηλόβαθμων φυσιογνωμιών του αντάρτικου κινήματος μετά τον θάνατο του μουλά Όμαρ.

"Η σούρα που πραγματοποιήθηκε στα περίχωρα της Κουέτα εξέλεξε ομόφωνα τον μουλά Μανσούρ νέο εμίρη των Ταλιμπάν", δήλωσε ένας διοικητής, ο οποίος παρακολούθησε τη χθεσινοβραδινή συνάντηση. "Η σούρα θα εκδώσει σύντομα μία ανακοίνωση".

Η αφγανική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι ο Όμαρ έχασε τη ζωή του πριν από περισσότερο από δύο χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΑΜΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα