Στα ύψη ο υδράργυρος

Υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ στην Αθήνα η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 39 βαθμούς Κελσίου. Οκτώ κλιματιζόμενες αίθουσες διαθέτει ο δήμος Αθηναίων, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην Αθήνα.

Γενικότερα, προβλέπονται τοπικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, βαθμιαία επικράτηση βοριάδων έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο και μικρή
πτώση της θερμοκρασίας, από το απόγευμα κυρίως στα βόρεια.

Ειδικότερα η ΕΜΥ προβλέπει:
Μακεδονία, Θράκη: Στην Κεντρική και την Ανατολική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το πρωί και το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, που το μεσημέρι και το απόγευμα στη Δυτική Μακεδονία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και στα ορεινά πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου και στις υπόλοιπες περιοχές από 24 έως 37.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Σχεδόν αίθριος καιρός, ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και είναι πιθανό στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι ασθενείς και από το απόγευμα ΒΔ 3 με 4 και στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου και στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Στη Θεσσαλία προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση τις βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά κυρίως της Ανατολικής Στερεάς. Άνεμοι βορείων διευθύνσεων 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμορκασία από 24 έως 39 βαθμούς και πιθανόν τοπικά στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: Αίθριος καιρός. Άνεμοι δυτικοί, ΒΔ 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στις Κυκλάδες η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αίθριος καιρός. Άνεμοι Δυτικοί, ΒΔ 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα Δωδεκάνησα η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ειδικότερα για την Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 τοπικά έως και 39 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασία από 27 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα