Twitter: Προς πώληση 80,5 εκατ. μετοχών στην τιμή των 17-20 δολ.

Την πώληση έως και 80,5 εκατομμυρίων μετοχών στη τιμή των 17 έως 20 δολαρίων ανά μετοχή σχεδιάζει το Twitter, βάζοντας στόχο να αντλήσει έως και 1,6 δισ. δολάρια με βάση την ανώτερη τιμή του εύρους τιμολόγησης, σύμφωνα με νέα στοιχεία για την αρχική δημόσια εγγραφή που υπέβαλε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Στην τιμή των 20 δολαρίων ανά μετοχή, η αποτίμηση της εταιρείας θα φτάσει

έως τα 11,1 δισ. δολάρια. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου το ίδιο το Τwitter είχε τοποθετήσει την αξία του στα 9,7 δισ. δολάρια.

Έχοντας ορίσει το εύρος τιμολόγησης για την IPO, η γνωστή πλατφόρμα microblogging μπορεί να αρχίσει να πλασάρει τη μετοχή της στους επενδυτές σε μια διαδικασία που είναι γνωστή ως "roadshow". Η τελική τιμή της IPO αναμένεται να καθοριστεί στις 6 Νοεμβρίου, ανέφεραν πηγές προσκείμενες στην υπόθεση. Αυτό σημαίνει πως η μετοχή μπορεί να αρχίσει να διαπραγματεύεται στις 7 Νοεμβρίου το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Οι 80,5 εκατομμύρια μετοχές περιλαμβάνουν τις 10,5 εκατομμύρια μετοχές που θα απελευθερωθούν στην αγορά μόνο αν η μετοχή τα πάει καλά μετά την έναρξη της διαπραγμάτευσης. Αρχικά η εταιρεία θα ξεκινήσει με τη διάθεση 70 εκατομμυρίων μετοχών.

Με αποτίμηση στα 11,1 δισ. δολάρια στην IPO, το Twitter θα ξεκινήσει αρκετά χαμηλότερα σε σχέση με την αποτίμηση των 81,2 δισ. δολαρίων του Facebook στη δική του IPO πέρυσι αλλά και την αποτίμηση της Groupon στα 12,9 δισ. δολάρια το 2011.

Keywords
Τυχαία Θέματα