H Ελλάδα στηρίζει την «Ένωση για τη Μεσόγειο»

Τη στήριξη της Ελλάδας στην «Ένωση για τη Μεσόγειο» εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος σε δηλώσεις του αμέσως μετά από τη σημερινή του συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα της Ένωσης κ. Sijilmassi, ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, ο δε κ. Αβραμόπουλος

είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον κ. Sijilmassi αναλυτικά για το έργο και την αποστολή, αλλά και τις δραστηριότητες, της Ένωσης και παράλληλα τον συνεχάρη για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει τον τελευταίο καιρό για την ενδυνάμωση του ρόλου του Οργανισμού στην ευρύτερη περιοχή.

Μάλιστα, ανέφερε, ότι έχουμε την τιμή, ένας Έλληνας πρώην διπλωμάτης, ο Πρέσβης Βαρουξάκης, να παρακολουθεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό χαρτοφυλάκιο, αυτό της ενέργειας, ως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας.

Αναφερόμενος στο ρόλο του Οργανισμού, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι συγκεντρώνει γύρω από το ίδιο τραπέζι διαλόγου όλες, ανεξαιρέτως, τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Νότιας Γειτονίας, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ και της Παλαιστινιακής Αρχής και πρόσθεσε ότι συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε αρμονικά και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, και στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας που ξεκινάει την 1η Ιανουαρίου του 2014, κατά την οποία η Μεσόγειος θα έχει κεντρική θέση και κύρια προτεραιότητα.

Από την πλευρά του, ο κ. Sijilmassι επισήμανε ότι η Ένωση για τη Μεσόγειο θα είναι πάντα στη διάθεση της Ελλάδας προκειμένου να συνεχίσει να προωθεί τις ιδέες στις οποίες πιστεύουμε όλο και να υλοποιήσει τα σχέδια περιφερειακής συνεργασίας, σύμπραξης και ολοκλήρωσης σε συνεργασία με το σύνολο των μεσογειακών εταίρων.

Κλείνοντας, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης για τη Μεσόγειο ανέφερε ότι τρέφουμε μεγάλες ελπίδες και προσδοκίες για την ελληνική προεδρία της ΕΕ το 2014 που θα αποτελέσει φυσικά έναν σημαντικό σταθμό για εμάς και δεν θα περιμένουμε το 2014 για να αρχίσουμε να εργαζόμαστε, αλλά θα αρχίσουμε τις προετοιμασίες ήδη από σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα