Fb: Instagram video

Σε ακόμη μια τομή προχώρησε η διεύθυνση του Facebook, με στόχο το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο να καταστεί περισσότερο ελκυστικό για τους χρήστες του διαδικτύου, καθώς βλέπει να χάνει διαρκώς έδαφος από το Twitter.

Χθες, οι εκπρόσωποι του Facebook με το σύνθημα «Απλότητα, Ομορφιά, Κοινότητα», ανακοίνωσαν λειτουργία βίντεο για το Instagram,

σε μια προσπάθεια να γίνει το video εύκολο στο να δημιουργηθεί, αλλά και να διαμοιραστεί στη συνέχεια στα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το Facebook, μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί μέσω του Instagram 16 δισεκατομμύρια φωτογραφίες.

Η αινιγματική πρόσκληση που είχε σταλεί στον Τύπο για το χθεσινό ραντεβού στην οποία αναγράφονταν: «Μια μικρή ομάδα εργάστηκε για μια μεγάλη ιδέα». Ε, λοιπόν, όπως αποδείχθηκε, αυτή η μικρή ομάδα ήταν αυτή του Instagram.

«Πριν από ένα χρόνο, ζητήσαμε από την ομάδα των δώδεκα ατόμων να ενταχθούν Facebook. Ένα χρόνο αργότερα, η ομάδα υπερτριπλασιάστηκε», δήλωσε ο Μαρκ Ζουκερμπέργκ. Όπως είπε, 16 δισεκατομμύρια φωτογραφίες μοιράστηκαν μέσω του, καθώς 130 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν καθημερινά το Instagram.

«Οι άνθρωποι συνεχίζουν να δημιουργούν εργαλεία που μας επιτρέπουν να θυμόμαστε: Γλώσσες, βιβλία, φωτογραφίες. Το Instagram είναι ένα εργαλείο που συλλαμβάνει στιγμές και αναμνήσεις για πάντα. Αυτό επιτρέπει στον κόσμο να μένει συνδεδεμένος, δήλωσε ο συνιδρυτής του συγκεκριμένου εργαλείου Κέβιν Σιστρομ και πρόσθεσε πως αποφάσισαν την επέκταση και σε μικροβίντεο διάρκειας 15 δευτερολέπτων (έναντι των έξι που διαθέτει το ανταγωνιστικό σύστημα Twitter-Vine).

Keywords
Τυχαία Θέματα