Η ώρα της ΔΗΜΑΡ

Διχογνωμίες και μηνύματα ρήξης στη ΔΗΜΑΡ, που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις στη συνεδρίαση σε λίγη ώρα της κοινοβουλευτικής ομάδας της, κι ενώ όλα δείχνουν ότι αποχωρεί από την κυβέρνηση μετά το πολιτικό αδιέξοδο για την ΕΡΤ. Κορυφαία στελέχη εκφράζουν διαφωνίες για τη στάση του Φώτη Κουβέλη, γεγονός που προμηνύει εξελίξεις όχι μόνο σε κυβερνητικό επίπεδο, αλλά και στο εσωτερικό της Αγίου Κωνσταντίνου. Την ίδια ώρα, Αντώνης Σαμαράς
και Ευάγγελος Βενιζέλος διαμορφώνουν το σκηνικό της επόμενης ημέρας της κυβέρνησης, προετοιμάζοντας σαρωτικό ανασχηματισμό εξπρές και επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας.

«Προσωπική μου άποψη είναι ότι θα πρέπει να παραμείνει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση με τους υπουργούς της», δήλωσε ο βουλευτής της κόμματος, Βασίλης Οικονόμου, προσθέτοντας: «Ο λόγος που παραμένω και θα παραμείνω στη ΔΗΜΑΡ είναι ο σεβασμός μου προς τον Φώτη Κουβέλη».

Θα ήθελα κοινή στάση στη ΔΗΜΑΡ. Άλλη εισήγηση έκανε ο Φώτης Κουβέλης στις 5 το απόγευμα και άλλη στις 8, δήλωσε ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Ουσιαστικά στην ΕΡΤ συμπυκνώθηκε η κρίση που προυπήρχε μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και τους Νόνη Καραγιάννη και Τάκη Καμπύλη ο Θεόδωρος Μαργαρίτης

«Δεν είπα ότι φεύγω από τη ΔΗΜΑΡ αλλά η σχέση μας έχει φτάσει σε οριακό σημείο πια», τόνισε επίσης στο σταθμό μας ο Νίκος Μπίστης, κι έκανε λόγο για παραλογισμό του Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο ολοκλήρωσε ο Φώτης Κουβέλης.

Πριν από την καθοριστική συνεδρίαση, εν τω μεταξύ, στη ΔΗΜΑΡ, νέα ένταση προκαλεί η αποκάλυψη εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ χειρόγραφου με σημειώσεις όπου περιλαμβάνονται τα σημεία στα οποία - όπως τονίζει η Ιπποκράτους - συμφώνησαν το βράδυ της Τετάρτης οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί.

Την ύπαρξη του χειρόγραφου επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, κάνοντας λόγο για άτυπη συμφωνία των τριών, ωστόσο ο Δημήτρης Χατζησωκράτης από τη ΔΗΜΑΡ το διέψευσε κατηγορηματικά.

«Οι όποιες διαφωνίες μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης δεν αφορούν την κατεύθυνση της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά το πλασάρισμά της στον λαό. Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έχουν ψηφίσει δεκάδες αντιλαϊκά μέτρα και υπερασπίζονται φανατικά, όπως και η ΝΔ, τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, δηλαδή τις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις, τη φοροληστεία, τα μέτρα που οδηγούν τον λαό στη χρεοκοπία για να σωθεί το κεφάλαιο», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα