«Athens Real Estate Conference»

Η χωροταξική μεταρρύθμιση και η προστασία του αιγιαλού αναδείχθηκαν ως εκ των βασικών προϋποθέσεων για τη δημιουργία ενός ευνοϊκού κλίματος για την προσέλκυση επενδύσεων στον κλάδο της ελληνικής κτηματαγοράς, μέσα από τις εργασίες του «Athens Real Estate Conference».

Ειδικότερα, όπως επισήμανε ο γενικός γραμματέας δημόσιας περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών Αβραάμ Γούναρης, πρώτο μέλημα για την πολιτεία, καθίσταται η προστασία του περιβάλλοντος, καθώς, όπως είπε, αποτελεί τον βασικό παράγοντα που μπορεί να προσελκύσει δυνητικούς

επενδυτές στον τομέα της κτηματαγοράς.

Ξεκαθάρισε επίσης, ότι σε κάθε περίπτωση «ο αιγιαλός θα παραμείνει κοινόχρηστο αγαθό και προσβάσιμος σε όλο τον κόσμο», καθώς, όπως είπε, «ανάπτυξη και περιβαλλοντική προστασία μπορούν να συμβαδίσουν χωρίς καμία περιβαλλοντική επιβάρυνση», επισημαίνοντας ταυτόχρονα, ότι κανένα «ξεπούλημα» δεν πρόκειται να προκύψει από τις κείμενες διατάξεις της νέας νομοθεσίας.

Όσον αφορά στην επικαιροποίηση των διατάξεων που αφορούν στην κατασκευή έργων στον αιγιαλό, «καμία χρήση που δεν επιτρέπεται δεν πρόκειται να επιτραπεί», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Εκ μέρους του ΥΠΕΚΑ, η προϊσταμένη του τμήματος χωροταξικής πολιτικής, Έφη Στεφανή, τόνισε, ότι μέλημα της χωροταξικής μεταρρύθμισης που προωθείται, είναι η διευκόλυνση της προσέλκυσης επενδύσεων στον κλάδο της κτηματαγοράς.

Η κ. Στεφανή έκανε λόγο για την ανάγκη εκσυγχρονισμού, επιτάχυνσης, απλοποίησης και μεταρρύθμισης σε όλους τους τομείς του σχεδιασμού, αναφέροντας ως παραδείγματα την προώθηση νομοθετικών πρωτοβουλιών σε σχέση με την ηλεκτρονική ταυτότητα ακινήτων και κτιρίων, τους δασικούς χάρτες, τη ρύθμιση των αυθαιρέτων, τη χρήση νέων τεχνολογιών στη διοίκηση, την ηλεκτρονική περιβαλλοντική αδειοδότηση, καθώς επίσης και το μεγάλο έργο του κτηματολογίου.

«Η χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση αποτελεί βασικό παράγοντα ανάπτυξης της χώρας», τόνισε η κ. Στεφανή, επισημαίνοντας την ανάγκη για δημιουργία ενός ασφαλούς επενδυτικού περιβάλλοντος με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος και της κοινωνίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα