Σε εξέλιξη η ψηφοφορία

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία. Οι ψηφοφόροι μπορούν να προσέλθουν στις κάλπες έως τις 7, οπότε και θα ανακοινωθεί το πανελλαδικά exit poll που θα μεταδώσει και ο Αθήνα 9,84.Η πρώτη εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος, αναμένεται στις 21.30. Οι εκλογείς ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στο δήμο, στα δημοτολόγια του οποίου είναι εγγεγραμμένοι. Οι ετεροδημότες ψηφίζουν σε αμιγές ή μεικτό εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών, της έδρας

του νομού που διαμένουν. Ο ΑΘΗΝΑ 9,84 τροποποίησε το πρόγραμμά του και με έκτακτες εκπομπές, συνεχείς συνδέσεις και αναλύσεις, θα σας ενημερώνει ως την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Οι εκλογείς μπορεί να μάθουν πού ψηφίζουν μέσω του διαδικτύου στον ιστότοπο του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr και στην ένδειξη «Μάθε πού ψηφίζεις» ή στον τηλεφωνικό αριθμό 213 136 1500. Την ίδια ώρα σαφέστατα μεγαλύτερο σε σχέση με τις εκλογές του 2012 είναι το παγκόσμιο ενδιαφέρον, όπως μαρτυρούν και τα στοιχεία από το Κέντρο Τύπου στο Ζάππειο που βρίσκεται ήδη από το πρωί σε πλήρη λειτουργία για την εξυπηρέτηση δημοσιογράφων και ανταποκριτών ξένου Τύπου. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Επικοινωνίας και Προβολής Γιώργο Καραγιάννη, έχουν διαπιστευτεί 876 δημοσιογράφοι και ανταποκριτές, από 45 χώρες, αριθμός κατά 35% μεγαλύτερος των διαπιστευμένων στις εκλογές του '12. Το παρόν δίνουν και 100 τηλεοπτικοί σταθμοί από όλο τον κόσμο, όταν το 2012 ήταν 66.

Ανοιχτά θα μείνουν τα Γραφεία Ταυτοτήτων στα Αστυνομικά Τμήματα, για τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων. Σήμερα θα παραμείνουν ανοιχτά από τις επτά το πρωί έως τις επτά το απόγευμα. Ανοικτά τις ίδιες ώρες θα είναι και τα Γραφεία Διαβατηρίων, ώστε οι δικαιούχοι να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ως αποδεικτικό στοιχείο ταυτότητας κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Eπί ποδός η τροχαία, με έκτακτα μέτρα στο εθνικό οδικό δίκτυο προκειμένου να διευκολύνει τους οδηγούς.
Keywords
Τυχαία Θέματα