Σερβία: Συλλαλητήριο για δημοσίευση σκίτσων του Μωάμεθ

Ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας, πραγματοποίησαν σήμερα Μουσουλμάνοι, κάτοικοι της πόλης Νόβι Πάζαρ στη Σερβία, με αφορμή τη δημοσίευση γελοιογραφιών του προφήτη Μωάμεθ, στο γαλλικό σατιρικό περιοδικό "Charlie Hebdo" και σε άλλα ΜΜΕ.

Η πορεία διαμαρτυρίας οργανώθηκε μετά την προσευχή της Παρασκευής στα τεμένη του Νόβι Πάζαρ.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από την κεντρική πλατεία, Ισα μπεγκ Ισάκοβιτς, της

πόλης και κρατώντας πανώ που έγραφαν "Μωάμεθ" και φωνάζοντας "Ο Αλάχ είναι ένας", πέρασαν από κεντρικούς δρόμους και επέστρεψαν στην πλατεία.

Στους διαδηλωτές μίλησε ο ιμάμης του Νόβι Πάζαρ, Ιρφάν Μάλιτς, ο οποίος τόνισε ότι με ειρηνικό και αξιοπρεπή τρόπο εκφράστηκε η υπακοή και η αγάπη προς τον προφήτη Μωάμεθ.

Ο ιμάμης Ιρφάν Μάλιτς, είπε ότι "για τη δολοφονία των σκιτσογράφων του γαλλικού περιοδικού δεν ευθύνονται οι μουσουλμάνοι, αλλά εκείνοι που παρήγγειλαν τις γελοιογραφίες, επειδή πρόσβαλαν 1,5 δισ. μουσουλμάνους στον κόσμο". "Αν δύο, ή τρεις αντέδρασαν ανεπίτρεπτα καταδικάστε τους, αλλά μην κατηγορείτε το Ισλάμ και όλους τους μουσουλμάνους", υπογράμμισε.

"Εμείς δεν αγγίζουμε ξένα ιερά, σεβόμαστε τον Ιησού και τον Μωυσή", είπε τονίζοντας ότι μουσουλμάνοι πιστοί στο Σαντζάκ αισθάνθηκαν την ηθική υποχρέωση να βγουν στους δρόμους και να πουν ότι θα έδιναν τη ζωή τους για τον Μωάμεθ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα