Τσάρλυ Προγνωστικά: Δεν σταματούν πουθενά οι Κροάτες

Για τον πρώτο προκριματικό όμιλο του Euro 2024, οι Ισπανοί υποδέχονται τους Νορβηγούς στη Μάλαγα (21:45 Novasports 1HD, Live από το SPORT24). Μετά από το αποτυχημένο Μουντιάλ, η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ολοκλήρωσε τη συνεργασία της με τον Λουίς Ενρίκε και έδωσε την θέση του στον Ντε Λα Φουέντε, που επί δέκα χρόνια ήταν προπονητής στις ομάδες νέων.

Ο λόγος που επιλέχτηκε ο Ντε Λα Φουέντε και η απουσία του Χάλαντ

Το 2015, ο Ντε Λα Φουέντε κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 19 και το 2019 το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 21. Για αυτόν το λόγο θεωρήθηκε ο ιδανικός ώστε να αξιοποιήσει το σπουδαίο ταλέντο που υπάρχει στο ρόστερ της εθνικής Ισπανίας. Ντεμπούτο θα κάνει με τους Νορβηγούς, που δεν έχουν διαθέσιμο τον Έρλινγκ Χάλαντ.

Έκανε πολλές αλλαγές στις κλήσεις, δίνοντας το προσωπικό του στίγμα ο Ντε Λα Φούντε. Ασφαλώς το κίνητρο, όσων επιλέχτηκαν θα είναι τεράστιο. Επίσης, η απουσία του Χάλαντ, ασφαλώς και κάνει πολύ πιο βολική την πρεμιέρα. Ο άσος με Over 1,5 ανάμεσα στο 1.55-1.60.

Δύσκολη η μετά-Μπέιλ εποχή

Για τον τέταρτο όμιλο οι Κροάτες υποδέχονται τους Ουαλούς (21:45 Novasports 2HD, Live από το SPORT24). Ο Ντάλιτς, εξαργύρωσε την νέα επιτυχημένη πορεία της Κροατίας στο Μουντιάλ και ανανέωσε το συμβόλαιο του μέχρι το 2026. Μόνο ο Λόβρεν αποχώρησε από την εθνική. Οι Μόντριτς, Πέρισιτς, Κόβασιτς και Μπρόζοβιτς συνεχίζουν ακάθεκτοί να πηγαίνουν στα μεγάλα τουρνουά την εθνική τους ομάδα.

Το καλοκαίρι τους περιμένουν τα πλέι οφ του Nations League, καθώς οι Κροάτες τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλο τους, στην πρώτη κατηγορία, πάνω από Δανία, Γαλλία και Αυστρία. Στην πρεμιέρα για τα προκριματικά του Euro θα αντιμετωπίσουν την Ουαλία, που μπαίνει στην πολύ δύσκολη μετά-Μπέιλ εποχή.

Με τον Γκάρεθ Μπέιλ, οι Ουαλοί πήγαν σε τρεις μεγάλες διοργανώσεις. Έφτασαν ως τα ημιτελικά του Euro 2016 και έπαιξαν για δεύτερη φορά στην ιστορία τους σε τελική φάση Μουντιάλ. Ασφαλώς και η επόμενη ημέρα θα είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη. Εκτός από τον Μπέιλ, σταμάτησαν επίσης οι Άλεν και Γουίλιαμς. Αρχηγός πλέον θα είναι ο Ράμσι, που βρίσκεται φανερά σε πτωτική πορεία. Ο άσος της Κροατίας στο 1.60.

Από αρνητικά σερί η Αρμενία

Για τον ίδιο όμιλο, οι Αρμένιοι φιλοξενούν τους Τούρκους (19:00 Novasports 2HD, Live από το SPORT24). Η πολύ άσχημη πορεία της Αρμενίας την τελευταία διετία έφερε το τέλος του Χοακίν Καπαρός. Έτρεξε ένα σερί με πέντε διαδοχικές ήττες και γκολ 3-17. Ειδικά εντός έδρας το ρεκόρ της ήταν απογοητευτικό με μόλις μία νίκη στα τελευταία δέκα παιχνίδια (1-4-5). Τη θέση του Καπαρός πήρε ο Ουκρανός Ολεξάντρ Πετρακόφ, που ήταν για χρόνια τεχνικός στις μικρές ομάδες της εθνικής Ουκρανίας και τον τελευταίο χρόνο πήρε τη θέση του Αντρέι Σεφτσένκο στον πάγκο της Ανδρών, χωρίς ωστόσο επιτυχία.

Την εθνική Τουρκίας, την έχει αναλάβει ο Γερμανός Στέφαν Κούντς και αυτός με θητεία στις ομάδες νέων της χώρας του. Πιστώνεται πως έχει βελτιώσει σημαντικά την Τουρκία, το τελευταίο διάστημα και πήρε πολύ εύκολα την πρώτη θέση στον όμιλο της, στην Γ κατηγορία του Nations League, με αντιπάλους τη Λιθουανία, το Λουξεμβούργο και τα Νησιά Φερόε. Πάνω-κάτω στο ίδιο επίπεδο βρίσκεται και η Αρμενία. Το διπλό της Τουρκίας στο 1.45.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ

Αρμενία - Τουρκία: 2 (απόδοση 1.45), 19:00 Ισπανία - Νορβηγία: 1 & Over 1,5 (απόδοση 1.55-1.60), 21:45 Κροατία - Ουαλία: 1 (απόδοση 1.60), 21:45
Keywords
Τυχαία Θέματα