Σέλτικς - Μάβερικς: Το ΝΒΑ έκρινε ως σωστή την απόφαση να μη δοθεί φάουλ πάνω στον Μάρκους Σμαρτ

Η φάση του Λούκα Ντόντσιτς με τον Μάρκους Σμαρτ στα 4.9'' για το τέλος του αγώνα στο TD Garden σήκωσε πολλή συζήτηση. Η ουσία όμως ήταν πως το challenge που πήρε ο Τζέισον Κιντ αποδείχθηκε σωτήριο για τους Ντάλας Μάβερικς, οι οποίοι πήραν τη νίκη απέναντι στους Μπόστον Σέλτικς.

Ο "high five rule" όπως είναι γνωστός ήταν αυτός πάνω στον οποίο "πάτησε" ο προπονητής του Ντάλας για να προχωρήσει στην απόφαση του challenge, με τους διαιτητές της αναμέτρησης να το αποδέχονται -κατόπιν εξέτασης του instant replay- και να αναιρούν την αρχική απόφαση για φάουλ και τρεις βολές

στον γκαρντ της Βοστώνης.

Μία μέρα μετά το παιχνίδι και τη φάση που αποτέλεσε σημείο συζήτησης, το ΝΒΑ ήρθε να επιβεβαιώσει την ορθότητα της απόφασης που πήραν οι διαιτητές κατόπιν εξέτασης της φάσης. Στο "last two minute report" της αναμέτρησης του TD Garden (σ.σ.: το ΝΒΑ προχωράει σε αντίστοιχη ανάλυση κάθε αμφιλεγόμενης φάσης για το τελευταίο δίλεπτο των αγώνων), το ΝΒΑ επισημαίνει πως δεν υπάρχει παράβαση.

Για την ακρίβεια, η επεξήγηση που δίνεται είναι πως "ο Λούκα Ντόντσιτς έχει συμπτωματική επαφή με high-five με το χέρι του Μάρκους Σμαρτ, μετά την απελευθέρωση της μπάλας στο σουτ που επιχείρησε".

Κάπως έτσι, έκλεισε -και τυπικά- το θέμα από την πλευρά του ΝΒΑ, το οποίο αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία πως η διαφάνεια είναι το "Α" και το "Ω" για τη Λίγκα.

Keywords
Τυχαία Θέματα