Ρουμανία - Ελλάδα 0-1: Πρώτο δείγμα γραφής θετικό για την Εθνική του Πογέτ

Η Εθνική Ελλάδας κέρδισε 1-0 εκτός έδρας σε φιλική αναμέτρηση τη Ρουμανία στο ντεμπούτο του Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος με σκόρερ τον Ανδρέα Μπουχαλάκη στο 39' της αναμέτρησης ενώ η Ελλάδα είχε πετύχει ένα ακόμη γκολ στο 22' με τον Γιακουμάκη το οποίο κανείς δεν ξέρει γιατί ακυρώθηκε.

Η Ελλάδα

ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα που διεξήχθη στο Βουκουρέστι, απειλήθηκε μόνο για ένα πεντάλεπτο στο δεύτερο μέρος και ανάγκασε τους Ρουμάνους στο να αποδοκιμάσουν την ομάδα τους τόσο με το σφύριγμα για την ανάπαυλα όσο και μετά το τέλος του αγώνα.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε αυτό το πρώτο της φιλικό έδειξε κάποια καλά στοιχεία όπως η επιθετική της ανάπτυξη, η γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση, η πίεση και το συνεχές τρέξιμο των χαφ για να βγουν πρώτοι στη μπάλα αλλά ήταν λογικό να υπάρχουν και κάποια αρνητικά στοιχεία. Όπως κάποια αμυντικά κενά αλλά και το γεγονός πως δεν εκμεταλλεύτηκε σχεδόν καθόλου τις πολλές στατικές φάσεις που κέρδισε.

Η Ελλάδα είχε αρκετούς παίκτες σε καλή μέρα όπως ο Μπουχαλάκης, ο Τσιμίκας αλλά και ο Σιώπης ενώ οι Χατζηδιάκος - Μαυροπάνος ήταν σταθεροί. Όσο για το Βλαχοδήμο όποτε χρειάστηκε έδειξε την τεράστια κλάση του.

Με 4-2-3-1 σε αυτό το πρώτο φιλικό

Ο Πογέτ σε αυτό το πρώτο φιλικό στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας επέλεξε να χρησιμοποιήσει ένα 4-2-3-1 και να έχει στο αρχικό σχήμα τους Ρότα, Μάνταλο και Γιακουμάκη αφήνοντας στον πάγκο τους Λύρατζη, Μπακασέτα και Παυλίδη.

Στην αρχική ενδεκάδα της Ελλάδας βρέθηκε ο Βλαχοδήμος κάτω από τα γκολπόστ, ο Ρότα στο δεξί άκρο της άμυνας με τον Τσιμίκα στο αριστερό και οι Χατζηδιάκος - Μαυροπάνος ήταν οι δύο στόπερ. Οι δύο κεντρικοί μέσοι ήταν οι Σιώπης - Μπουχαλάκης με την τριάδα μπροστά να αποτελείται από τους Λημνιό στα δεξιά, Πέλκα στα αριστερά και τον Μάνταλο πίσω από τον Γιακουμάκη που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση και απείλησε αρκετά νωρίς, μόλις στο 3' με τον Λημνιό να γυρνάει παράλληλα μέσα από την περιοχή και την προβολή του Γιακουμάκη να φεύγει εκτός. Οι Ρουμάνοι απάντησαν με κεφαλιά του Κίρικες στο 6' και τη μπάλα να φεύγει εκτός εστίας. Στο επόμενο λεπτό ο Ρότα έκανε το σουτ εκτός περιοχής με τη μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του Νίτα. Ενώ στο 10' ο Πέλκας βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή και αριστερά με τον γκολκίπερ της Ρουμανίας να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν ουσιαστικά στο 16' όταν ο Μίτριτσα μετά τα λάθη της ελληνικής άμυνας έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, βρέθηκε τετ α τετ με τον Βλαχοδήμο αλλά το πλασέ του έφυγε έξω.

Δύο γκολ η Ελλάδα, μέτρησε το ένα

Στο 23' της αναμέτρησης η Ελλάδα άνοιξε το σκορ με τακουνάκι του Γιακουμάκη από το ύψος της μικρής περιοχής ύστερα από πάσα του Λημνιού. Ο Ισπανός διαιτητής της αναμέτρησης δεν έδειξε σέντρα με τη μία και μετά από συζήτηση που είχε με τον πρώτο βοηθό αποφάσισε εν τέλει να ακυρώσει το γκολ ως οφσάιντ του Έλληνα επιθετικού.

Το ακυρωθέν γκολ δεν πτόησε τους Έλληνες διεθνείς που συνέχισαν να πιέζουν και είχαν δύο ακόμη τελικές προς την εστία του Νίτα με τον Πέλκα. Μάλιστα στο 30' η Ελλάδα έφυγε όμορφα στην αντεπίθεση. Ο μέσος της Φενέρ έδωσε στον Μάνταλο, αυτός μπήκε στην περιοχή, γύρισε παράλληλα ξανά προς τον Πέλκα που έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι και έστειλε τη μπάλα λίγο έξω.

Στο 39' η Ελλάδα πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ το οποίο δεν μπορούσε να ακυρωθεί. Ο Μάνταλος από τα δεξιά έδωσε στον Ρότα, αυτός έκανε τη σέντρα προς τον Μπουχαλάκη ο οποίος ήρθε σαν τρέιλερ και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Καλύτεροι οι γηπεδούχοι

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες και με τους Ρουμάνους να μπαίνουν καλύτερα στην αναμέτρηση και να προσπαθούν να ισοφαρίσουν καθώς έπαιζαν μπροστά στον κοινό τους. Αρχικά απείλησαν στο 49' με το σουτ του Μάριν να φεύγει εκτός εστίας. Ενώ την ίδια κατάληξη είχε το σουτ και πάλι του Μάριν στο 57'.

Οι δύο προπονητές άρχισαν τις αλλαγές καθώς ήθελαν να δουν και άλλους παίκτες αγωνιζόμενους με τον ρυθμό της αναμέτρησης να πέφτει όπως ήταν λογικό. Οι Ρουμάνοι συνέχισαν να έχουν τα ηνία του αγώνα και είχαν ένα τρίλεπτο με το οποίο απείλησαν ουσιαστικά την εστία του Βλαχοδήμου. Στο 70' ο Ρους με κεφαλιά ύστερα από φάουλ από τα δεξιά σημάδεψε το δοκάρι του Βλαχοδήμου. Ενώ δύο λεπτά αργότερα και πάλι ο Ρουμάνος μπακ πήρε την κεφαλιά με τον Βλαχοδήμο να κάνει μια τρομερή επέμβαση και να διώχνει σε κόρνερ.

Η καλύτερη στιγμή της Ελλάδας ήρθε στο 87' μετά από μια ωραία ενέργεια του Χατζηγιοβάνη που είχε περάσει ως αλλαγή και παράλληλη μπαλιά του προς τον Δουβίκα που δεν περίμενε να περάσει η μπάλα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πλασάρει.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Νίτα, Ράτιου, Κίρκες, Ρους (86' Ντραγκούσιν), Καμόρα, Μάριν, Μπορντεάνου (75' Τόσκα), Μιτρίτσα (61' Ποπέσκου), Τσικαλντάου, Μαξίμ (61' Ιβάν), Γκ. Πούσκας(61' Τανάσε).

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Ρότα, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Σιώπης, Μπουχαλάκης (58' Μπακασέτας), Πέλκας (81' Αλεξανδρόπουλος), Μάνταλος (81' Χατζηγιοβάνης), Λημνιός (58' Δουβίκας), Γιακουμάκης (71' Παυλίδης).

Keywords
Τυχαία Θέματα