Μια συντριβή που φέρνει θρίαμβο…

Είναι δυνατόν από μια συντριβή με 4-0 στο γήπεδό σου από τον «αιώνιο» αντίπαλό σου να υπάρχει θετική είδηση; Εάν πιστέψουμε τους στατιστικολόγους και τους αριθμολάγνους, τότε στη Ρεάλ Μαδρίτης μπορούν να βρουν μια αχτίδα φωτός μέσα στην «μαυρίλα» του εντός έδρας 4-0 από την Μπαρσελόνα του Τσάβι.

Σε επίπεδο πρωταθλήματος ούτως ή άλλως η προίκα των προηγούμενων 28 αγωνιστικών έχει φέρει το σύνολο του Κάρλο Αντσελότι στο +10 από τη δεύτερη Σεβίλλη. Ακόμη κι εάν οι «μπλαουγράνα» νικήσουν την Ράγιο Βαγεκάνο εντός έδρας στο εξ αναβολής παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής, η διαφορά δεν αλλάζει.

Ο λόγος αισιοδοξίας για τους «μπλάνκος» είναι ευρωπαϊκός. Champions League για την ακρίβεια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Οι αριθμοί έχουν τη δική τους αλήθεια και δεν αμφισβητούνται: και στις 4 τελευταίες σεζόν κατάκτησης του Champions League από τους «μερένγκες», η Μπαρσελόνα έχει περάσει νικηφόρα από το «Σαντιάγο Μπερναμπέου» πετυχαίνοντας 3 ή 4 γκολ!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Στη σεζόν του «Δέκατου» (2013/14) οι Καταλανοί νικούν με 4-3 με χατ-τρικ του Μέσι στις 23 Μαρτίου. Τον Νοέμβριο του 2015 το έργο είναι ακόμη χειρότερο για τους Μαδριλένους, αφού με δύο γκολ του Σουάρες, ένα του Νεϊμάρ κι ένα του Ινιέστα, οι τότε πρωταθλητές Ευρώπης του Λουίς Ενρίκε θριαμβεύουν με 4-0! Ο Ράφα Μπενίτεθ αντικαθίσταται με τον Ζινεντίν Ζιντάν να οδηγεί την ομάδα στο 11ο Κύπελλο Πρωταθλητριών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Τον Απρίλιο του 2017 ο Μέσι διαμορφώνει το τελικό 2-3, δείχνει τη φανέλα του στους Μαδριλένους σε έναν πανηγυρισμό που μπαίνει στο ανθολόγιο του clásico, αλλά στο τέλος της σεζόν η Ρεάλ διευρύνει και πάλι την τροπαιοθήκη της με το 12ο. Και μετά το 12ο ήρθε και το 13ο στο Κίεβο. Αλλά νωρίτερα μέσα στη σεζόν είχε έρθει μια «τριάρα» από τους Καταλανούς στη Μαδρίτη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Είναι σαφές πως στη Ρεάλ υπάρχει προβληματισμός για το αποτέλεσμα και την εικόνα του clásico. Όμως από αυτό έως το σημείο να αμφισβητηθεί ο «Καρλέτο» η απόσταση είναι τεράστια. Περισσότερο αμφισβητούνται κάποιες επιλογές του Ιταλού προπονητή (περίπτωση προώθησης Μόντριτς) παρά η επιλογή της συγκεκριμένης εντεκάδας. Eξάλλου κι ο ίδιος ο Αντσελότι το παραδέχθηκε άμεσα, αναφωνώντας «mea culpa».

Με την Τσέλσι στη γωνία των προημιτελικών του Champions League, στη Μαδρίτη ελπίζουν να ξαναδούν τη σαρκοβόρα εκδοχή της Ρεάλ που έκανε μια χαψιά την Παρί Σεν Ζερμέν κι όχι τη νωχελική που επέτρεψε στους Καταλανούς να κάνουν σχολική εκδρομή στην πρωτεύουσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα