Προγνωστικά Γαλλία: Ψάχνουν απαντήσεις Μαρσέιγ και Παγέτ

Με το πολύ μεγάλο ντέρμπι του γαλλικού Νότου ανάμεσα στη Μαρσέιγ και τη Νις ολοκληρώνεται το αποψινό πρόγραμμα στη Ligue 1 (21:45 Novasports 2HD, Live από το SPORT24). Η αναμέτρηση έχει σπουδαία βαθμολογική σημασία, αφού οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες με 50 βαθμούς και δίνουν μεγάλη μάχη για τη δεύτερη θέση, που οδηγεί απευθείας στους

ομίλους του Champions League την ερχόμενη σεζόν.

Υπενθυμίζεται, ότι το παιχνίδι του πρώτου γύρου, τον περασμένο Αύγουστο, στην έδρα της Νις, ήταν επεισοδιακό. Από την κερκίδα των οπαδών της Νις, είχε εκτοξευτεί ένα μπουκάλι προς τον Ντιμιτρί Παγέτ, την ώρα που ο άσος της Μαρσέιγ ετοιμαζόταν να εκτελέσει ένα κόρνερ, κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, με το σκορ στο 1-0 υπέρ της Νις. Ο Παγέτ το επέστρεψε πίσω και ακολούθησε χάος, με την είσοδο δεκάδων οπαδών των γηπεδούχων στο αγωνιστικό χώρο.

Τελικά, η αναμέτρηση διεκόπη οριστικά με τη διοργανώτρια αρχή να αποφασίζει την επανάληψή της τον Οκτώβριο, στην ουδέτερη Τρουά, τιμωρώντας παράλληλα με αφαίρεση ενός βαθμού τη Νις. Στην Τρουά, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 και ως εκ τούτου η μεγάλη χαμένη της υπόθεσης ήταν η Νις.

Μαρσέιγ - Νις: Προγνωστικά και Ανάλυση

Παρόλα αυτά, η ομάδα του Γκαλτιέ πήρε το αίμα της πίσω στο κύπελλο, αφού τον Φεβρουάριο, συνέτριψε εντός έδρας με 4-1 τη Μαρσέιγ. Προκρίθηκε έτσι, στα ημιτελικά της διοργάνωσης και από εκεί στον τελικό, αποκλείοντας στη συνέχεια την ερασιτεχνική Βερσάιγ.

Το συγκεκριμένο ζευγάρι λοιπόν είναι ηλεκτρισμένο και υπάρχει έντονη αντιπαλότητα. Η γαλλική λίγκα σε τέτοιου είδους ματς έχει αποφασίσει την απαγόρευση των μετακινήσεων και ως εκ τούτου, στο Βελοντρόμ θα επιτραπεί η είσοδος μόνο σε οπαδούς της Μαρσέιγ. Φυσικά υπάρχει sold out, άρα στο γήπεδο των Μασσαλών θα βρεθούν απόψε 65.000 θεατές.

Στα αμιγώς αγωνιστικά, η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Conference League, τρέχει ένα σερί τριών νικών. Μετά την εντός έδρας ήττα στο ντέρμπι με τη Μονακό, κέρδισε και τα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια με τη Βασιλεία, βγάζοντας μάλιστα ενδιάμεσα μεγάλο διπλό με 4-1 στην Μπρεστ.

Από την άλλη, η Νις έρχεται από φτωχή εμφάνιση στη Μονπελιέ, όπου δεν άξιζε κάτι περισσότερο από το 0-0 (xGoals 2,65-0,66). Προηγουμένως βέβαια, οι Νικαιώτες είχαν κερδίσει με 1-0 την πρωτοπόρο Παρί Σεν Ζερμέν. Αυτό που χαρακτηρίζει εσχάτως την ομάδα του Γκαλτιέ, είναι τα κλειστά ματς, αφού στα τελευταία δέκα έχει φέρει εννιά φορές Under 2,5. Το μοναδικό που άνοιξε ήταν το παιχνίδι με τη Μαρσέιγ στο κύπελλο.

Το αρνητικό για τους φιλοξενούμενους είναι ότι θα λείψει απόψε ο αρχηγός/στόπερ Ντάντε. Αντίθετα, η Μαρσέιγ αναμένεται πλήρης, αφού επιστρέφει και ο Παγέτ, που έλειψε στα δύο προηγούμενα ματς με Βασιλεία και Μπρεστ.

Κατά τα φαινόμενα, ο Σαμπάολι θα ξεκινήσει στην κορυφή τον Μίλικ και πίσω από τον Πολωνό θα παίξει η τετράδα Γκεντουζί, Ζέρσον, Ουντέρ, Παγέτ. Ο Αργεντινός τεχνικός αναμένεται να κάνει μέχρι και έξι αλλαγές στην 11αδα, συγκριτικά με το παιχνίδι στη Βασιλεία, την περασμένη Πέμπτη. Οι Μανταντά, Πολ Λιρολά, Λουάν Πέρες, Γκείγ, Αρίτ και Μπακαμπού λογικά θα περάσουν τώρα στον πάγκο.

Προγνωστικά Γαλλία: Κεντρικό πρόσωπο ο Παγέτ

Για τη Μαρσέιγ είναι πολύ σημαντικό να δώσει απαντήσεις απόψε στη Νις για τον βαρύ αποκλεισμό στο κύπελλο και παράλληλα να πάρει προβάδισμα για τη δεύτερη θέση. Ο κόσμος σίγουρα θα της δώσει ώθηση, ενώ θετική είναι και η πρόσφατη προϊστορία εντός έδρας, όπου οι Μασσαλοί μετρούν τέσσερις σερί νίκες από τη σεζόν 2016/17. Η ομάδα του Γκαλτιέ πάντως είναι δυσκολοκατάβλητη και στα τελευταία εννιά ματς εκτός έδρας για το πρωτάθλημα έχει χάσει μόνο από τη Λιόν (5-3-1). Το σετ λοιπόν θα έπρεπε μάλλον να είναι πιο κλειστό, με τον άσο σε τιμές άνω του 2.00

Σε ό,τι αφορά στα ειδικά στοιχήματα, κεντρικό πρόσωπο εκ των πραγμάτων θα είναι ο Παγέτ, που είχε εξελιχθεί σε "πέτρα του σκανδάλου" στον πρώτο γύρο. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός σίγουρα θα έχει αυξημένο κίνητρο κόντρα στη Νις, ενώ το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε στα δύο προηγούμενα ματς σημαίνει ότι αναμένεται φρέσκος απόψε.

Ο 34χρονος άσος έχει σημειώσει φέτος εννιά γκολ στο γαλλικό πρωτάθλημα και στην καριέρα του συνολικά, έχει πετύχει επτά γκολ κόντρα στη Νις. Απέναντι σε καμία άλλη ομάδα δεν έχει σημειώσει περισσότερα γκολ. Στο 3.35 το anytime του Παγέτ, ο οποίος εκτελεί τόσο τα πέναλτι, όσο και τα φάουλ της Μαρσέιγ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

ΜαρσέιγΝις: Παγέτ Να Σκοράρει (απόδοση 3.35), 21:45
Keywords
Τυχαία Θέματα