Προγνωστικά Αγγλία: Κερδίζει και ασκεί πίεση στην Αρσεναλ η Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται στο Etihad τη Γουλβς σε ένα παιχνίδι που η νίκη είναι μονόδρομος για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα (16:00 Novasports Premier League, Live από το SPORT24). Οι "πολίτες" υποχρεούνται να κερδίσουν τους "λύκους", προκειμένου να

πλησιάσουν στο -2 την πρωτοπόρο Άρσεναλ και κατ' επέκταση να της μεταφέρουν έξτρα πίεση εν όψει του κρίσιμου αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος ακολουθεί χρονικά στο πρόγραμμα της Premier League.

Η Σίτι μετά το "χαστούκι" στο Λιγκ Καπ από τη Σαουθάμπτον και την οδυνηρή ήττα με ανατροπή στο ντέρμπι του Μάντσεστερ, έβγαλε αντίδραση κόντρα στην Τότεναμ. Παρότι το ματς στράβωσε και βρέθηκε κάτω με 0-2 στο πρώτο ημίχρονο, υπενθύμισε πως όταν η επίθεσή της πάρει μπροστά είναι απλά ακαταμάχητη. Μέσα σε 12 λεπτά (51'-63') το ματς είχε γυρίσει τούμπα (3-2) και στο 90' ήρθε και το κερασάκι για το τελικό 4-2.

Τι φίλαθλος είσαι; Πάρε μέρος στην έρευνα του SPORT24

Στον αντίποδα, η Γουλβς έχει αρχίσει και βελτιώνει αισθητά την εικόνα της με τον Χουλέν Λοπετέγκι στον πάγκο. Σε δύο παιχνίδια πρωταθλήματος, μέσα στο 2023, με Αστον Βίλα και Γουέστ Χαμ μάζεψε τέσσερις βαθμούς και βγήκε εκτός επικίνδυνης ζώνης. Μεσοβδόμαδα πάντως, στο κύπελλο, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την έκπληξη απέναντι στη Λίβερπουλ. Έχασε στον επαναληπτικό με 1-0 εντός έδρας και αποκλείστηκε, σπαταλώντας έτσι την εξαιρετική προσπάθεια, που είχε κάνει στο πρώτο ματς στο Anfield (2-2).

Το βασικό ζητούμενο βέβαια για τη Γουλβς είναι να απεμπλακεί γρήγορα από τη μάχη της παραμονής και να αρχίσει να βρίσκει μία συνέπεια στο σκοράρισμα, καθώς εξακολουθεί να έχει τη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος με 12 γκολ. Για αυτό άλλωστε, αποκτήθηκε και ο Πάμπλο Σαράμπια από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Η πρόταση της ημέρας από το Match Money: Ο Ενκέτια και ο χαρακτήρας της Ρεάλ

Προγνωστικά Στοιχήματος

Φυσικά, το ματς στο Μάντσεστερ δεν αποτελεί κριτήριο για την επιθετική φόρμα της Γουλβς. Σήμερα, οι "λύκοι" είναι δεδομένο πως θα αγωνιστούν κλειστά, με στόχο να κρατήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο το 0-0. Δεν υπάρχει περίπτωση η Γουλβς να πάει στο Etihad και να παίξει όπως η Τότεναμ, διότι αν κάνει κάτι τέτοιο είναι δεδομένο πως θα εκτεθεί.

Μην ξεχνάμε ότι η Σίτι τη δεδομένη στιγμή είναι πλήρης και φυσικά διαθέτει τα περισσότερα και πιο ποιοτικά επιθετικά όπλα της κατηγορίας. Ο Χάλαντ, που σκόραρε με την Τότεναμ, χρειάζεται ακόμη ένα γκολ για να φτάσει μόλις την 20η αγωνιστική τα 23, δηλαδή το όριο για τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας την προηγούμενη τριετία! Εξάλλου, ο Μαχρέζ είχε ασίστ και δύο γκολ κόντρα στους Spurs και συνολικά μετράει έξι τέρματα μετά το Μουντιάλ. Επίσης, θα επιστρέψει απόψε στο αρχικό σχήμα ο Ντε Μπρούιν, που την Πέμπτη έμεινε στον πάγκο, επομένως ο Πεπ θα πάει με τον Βέλγο και τον Ρόδρι στους χαφ και επιθετική τετράδα τους Χάλαντ, Γκρίλις, Αλβαρες, Μαχρέζ.

Απέναντι σε έναν τέτοιο αντίπαλο κι έχοντας ρεκόρ 1-1-6 στη συγκεκριμένη έδρα, η Γουλβς δεν μπορεί παρά να παίξει άμυνα σήμερα κι αν της κάτσει κάποια κόντρα έχει καλώς. Υπό αυτό το πρίσμα, μπορούμε να ζητήσουμε τον άσο μαζί με Under 3,5 για να τον ανεβάσουμε στο 2.20. Οι "λύκοι" άλλωστε, έχουν 16/18 Under 3,5 φέτος.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Μάντσεστερ Σίτι – Γουλβς: 1 & Under 3,5 (απόδοση 2.20), 16:00
Keywords
Τυχαία Θέματα