ΠΑΟΚ: Κούρτιτς ο σκόρερ, Λύρατζης ο MVP

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 1-0 της Γάνδης χάρη στο γκολ του Γιασμίν Κούρτιτς στο 58ο λεπτό. Ο Δικέφαλος πλέον ταξιδεύει στο Βέλγιο την επόμενη Πέμπτη (17/3) έχοντας το προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa Conference League.

Ο Γιασμίν Κούρτιτς ήταν ο παίκτης που συγκέντρωσε τα περισσότερα βλέμματα

πάνω του. Εκείνος ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Γάνδης πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ.

Πέραν όμως του Κούρτιτς, ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες στο παιχνίδι του Δικεφάλου ήταν ο Λευτέρης Λύρατζης. Ο 22χρονος δεξιός μπακ αγωνίστηκε βασικός και μάλιστα ολόκληρο 90λεπτο πραγματοποιώντας μία πάρα πολύ καλή εμφάνιση.

Πρώτος σε ενέργειες στον ΠΑΟΚ

Ο Λύρατζης, σύμφωνα με τα στατιστικά του Sofascore, είχε 80 ενέργειες με την μπάλα. Μάλιστα, ήταν ο πρώτος σε ενέργειες μεταξύ των ποδοσφαιριστών του Δικεφάλου στο παιχνίδι κόντρα στη Γάνδη. Ο χώρος δράσης του ήταν σε όλη την δεξιά πλευρά, με αρκετές ενέργειες πάνω από τη σέντρα, κάνοντας συχνά ανεβάσματα δίνοντας βοήθεια στον Ζίβκοβιτς.

Παράλληλα, ο Λύρατζης είχε 72% επιτυχία μεταβιβάσεων. Συγκεκριμένα είχε 31 πετυχημένες πάσες στις 43 που δοκίμασε συνολικά. Επιπλέον, είχε 100% επιτυχία στις ντρίμπλες, κάνοντας το 4/4.

Πέρα από τον δημιουργικό τομέα, ο Λύρατζης βοήθησε και στο ανασταλτικό κομμάτι. Είχε τέσσερις απομακρύνσεις της μπάλας, ένα κλέψιμο και τρία τάκλιν. Παράδειγμα το στοπ του νεαρού αμυντικού στο σουτ του Οτζίτζα-Οφόε μέσα στην περιοχή στο 30', ενώ στο 69' απομάκρυνε με κεφαλιά προ του Χιούλσαγκερ σε μία επικίνδυνη στιγμή για τον Δικέφαλο.

Ο 22χρονος δεξιός μπακ επέστρεψε έπειτα από δύο παιχνίδια, στα οποία ήταν εκτός και φρόντισε να δείξει με την παρουσία πως είναι απαραίτητος. Μάλιστα, ο Λύρατζης είχε και την καλύτερή του εμφάνιση στα παιχνίδια του Europa Conference League.

Keywords
Τυχαία Θέματα