ΠΑΟΚ: Έτοιμος για μάχη, πιθανό το ντεμπούτο του Τάισον κόντρα σε Παναθηναϊκό

Ο αποψινός (18/01, 20:30, COSMOTE SPORT 1 HD, LIVE από SPORT24) προημιτελικός με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα είναι η πρώτη από τις τρεις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με τους πράσινους που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό και την συνέχεια του Δικεφάλου στη φετινή σεζόν.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα

απουσιών. Αυτά ήταν που έφεραν για πρώτη φορά στην αποστολή τον νεοφερμένο Τάισον και διατήρησαν σε αυτήν και τον Νίκας Νινούα.

Ο Ρουμάνος τεχνικός προανήγγειλε μετά τον αγώνα με τον ΟΦΗ ότι ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός θα είναι στον πάγκο στο αποψινό παιχνίδι και εξήγησε ότι αυτό οφείλεται στις πολλές απουσίες που δημιουργούν μια "μίνι κρίση" στην ομάδα του. Η αλήθεια είναι ότι οι επιλογές του είναι περιορισμένες και δεν αποκλείεται ο Τάισον να κάνει και το ντεμπούτο του με την φανέλα του Δικεφάλου.

Τα διλήμματα για την ενδεκάδα

Από εκεί και πέρα υπάρχουν και κάποια ερωτηματικά στην ενδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει ο Λουτσέσκου. Το ένα από αυτά ήταν αναμενόμενο και έχει να κάνει με τους κεντρικούς χαφ. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ έχει τον τελευταίο καιρό μόνο τρεις διαθέσιμες επιλογές στον άξονα της μεσαίας γραμμής: Αουγκούστο, Σβαμπ και Ντάντας. Τους δυο πρώτους, τους χρησιμοποίησε βασικούς στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου.

Αυτό που δεν έχει ξεκαθαρίσει ενόψει της αποψινής αναμέτρησης είναι ποιος από τους Σβαμπ και Ντάντας θα ξεκινήσει στο πλευρό του Ντόουγκλας Αουγκούστο. Αν κρίνει κανείς από την απόδοση του Αυστριακού, που έβγαλε κούραση στο παιχνίδι με τους Κρητικούς, ίσως ο νεαρός Πορτογάλος να έχει ένα μικρό προβάδισμα.

Το δεύτερο δίλημμα για τον προπονητή του ΠΑΟΚ έχει να κάνει με τον παρτενέρ του Ίνγκασον στο κέντρο της άμυνάς του. Ο Νάσμπεργκ που έμεινε εκτός αποστολής στο παιχνίδι πρωταθλήματος και ο Κουλιεράκης διεκδικούν τη συγκεκριμένη θέση με τον καθένα να έχει μάλιστα ίσες πιθανότητες για να πάρει φανέλα βασικού.

Υπήρξε και μια ακόμη σκέψη του Ρουμάνου τεχνικού για αλλαγή στο αρχικό σχήμα σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα και μάλιστα στην κορυφή της επίθεσης με Μπράντον αντί Ολιβέιρα αλλά μοιάζει δύσκολο να μείνει εκτός ενδεκάδας σήμερα ο Πορτογάλος φορ.

Οι... σίγουροι και το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ

Στις υπόλοιπες θέσεις της ενδεκάδας τα πράγματα δείχνουν να είναι ξεκάθαρα: Κοτάρσκι στην εστία, Σάστρε και Ράφα Σοάρες στα δυο άκρα της άμυνας, Νάρεϊ, Κωνσταντέλιας και Ζίβκοβιτς πίσω από τον επιθετικό.

Το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ είναι να καταφέρει να διατηρήσει τις καλές επιδόσεις του στην αμυντική λειτουργία και να αυξήσει την αποτελεσματικότητά του στα τελειώματα των φάσεων. Αν τα καταφέρει, τότε όχι μόνο θα πάρει προβάδισμα πρόκρισης αλλά και θα αποκτήσει και καλύτερη ψυχολογία έναντι των πράσινων για τα επόμενα μεταξύ τους παιχνίδια που ακολουθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα