Παναθηναϊκός: "Τσουχτερό" πρόστιμο απ’ την UEFA για τη ρεβάνς με την Μπράγκα, πόσο έχει φτάσει το σύνολο της σεζόν

Τις αποφάσεις που πήρε το Σώμα Ελέγχου, Δεοντολογίας και Πειθαρχίας της UEFA (Control, Ethics and Disciplinary Body/CEDB) στις δύο συνεδριάσεις του στις 28 Σεπτεμβρίου, εξετάζοντας παραβατικές συμπεριφορές των ομάδων στα καλοκαιρινά προκριματικά των τριών ευρωπαϊκών διοργανώσεων, δημοσιοποίησε την Παρασκευή (13/10) η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία. Με τον Παναθηναϊκό να τιμωρείται με ένα πολύ "τσουχτερό" πρόστιμο που έφτασε συνολικά τις 128.375 ευρώ για τη ρεβάνς της 29ης Αυγούστου με την Μπράγκα στο

ΟΑΚΑ, για τα playoffs του Champions League.

Παράλληλα, επιβλήθηκε ποινή μίας αγωνιστικής με αναστολή στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για καθυστερημένη έναρξη του αγώνα με την Μπράγκα, ενώ την ίδια ώρα (σε άλλο κομμάτι των αποφάσεων του CEDB) επιβλήθηκε ποινή μίας αγωνιστικής (με διετή αναστολή) και στον προπονητή της πορτογαλικής ομάδας, Αρτούρ Ζόρζε για "...παραβίαση των βασικών κανόνων αξιοπρεπούς συμπεριφοράς Άρθρο. 11(2)(β) DR" στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων στην Μπράγκα στις 23 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στο ενημερωτικό δελτίο της η UEFA, το CEDB τιμώρησε τους "πράσινους" αναφορικά με το δεύτερο ματς με την Μπράγκα για:

Χρήση δείκτη λέιζερ, Άρθρο 16(2)(δ) DR: 20.000 ευρώ Ρίψη αντικειμένων, Άρθρο 16(2)(β) DR: 66.625 ευρώ Μπλοκάρισμα διαδρόμων στις εξέδρες, Άρθρο 38 SSR: 16.000 ευρώ Άναμμα πυροτεχνημάτων, Άρθρο 16(2)(c) DR: 15.750 ευρώ. Καθυστερημένη έναρξη, Άρθρο 11(2)(η) DR: 10.000 ευρώ. Καθυστερημένη έναρξη (κ. Ιβάν Γιοβάνοβιτς), Άρθ. 11(2)(η) DR: Ένας αγώνας διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA με αναστολή ενός έτους.

Αυτό είναι το τέταρτο (και πιο "βαρύ") πρόστιμο που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός απ’ την εκκίνηση των καλοκαιρινών προκριματικών απ’ τις συνολικά πάνω από 130 ποινές που έχει επιβάλλει η UEFA σ’ όλες τις προκριματικές σειρές των τριών ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Οι "πράσινοι" είχαν τιμωρηθεί επίσης απ’ το CEDB για τη ρεβάνς με την Ντνίπρο την 1η Αυγούστου στο "Απόστολος Νικολαΐδης" με συνολικό πρόστιμο 63.250 ευρώ για "μπλοκάρισμα διαδρόμων στις εξέδρες, χρήση λέιζερ και καπνογόνα" και με άλλες 50.750 ευρώ για παραβατικές συμπεριφορές (λέιζερ, καπνογόνα, ρίψη αντικειμένων, είσοδο στο γήπεδο) στο πρώτο ματς με τη Μαρσέιγ στη Λεωφόρο (9 Αυγούστου) για τον γ’ προκριματικό του Champions League.

Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός πλήρωσε κι άλλες 10.000 ευρώ ως πρόστιμο για "καθυστερημένη έναρξη αγώνα" στη ρεβάνς με τη Μαρσέιγ στο "Velodrome" (15/8) και με "προειδοποίηση" για τον αριθμό καρτών που αντίκρισε η ομάδα στο ματς (7), την στιγμή που οι Γάλλοι -που δεν ήταν και τα πιο... φρόνιμα παιδιά στην εξέδρα- δεν τιμωρήθηκαν για το παραμικρό.

Αθροιστικά τα πρόστιμα που έχει δεχθεί ο Παναθηναϊκός από το Σώμα Ελέγχου, Δεοντολογίας και Πειθαρχίας της UEFA, απ’ το ξεκίνημα της σεζόν, φτάνουν μέχρι στιγμής τις 252.375 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα