Παγκόσμιο Κύπελλο 2023: Προκρίθηκε το Ιράν και έκλεισε τις θέσεις Ασίας/Ωκεανίας, οι 23 ομάδες που έχουν τσεκάρει το εισιτήριό τους

Το Ιράν θα βρεθεί σε Παγκόσμιο Κύπελλο για 4η συνεχόμενη φορά. Οι Ιρανοί δεν άντεξαν κόντρα στην Κίνα (ήττα με 86-74), ωστόσο την ίδια στιγμή η Αυστραλία τους έκανε την χάρη και νίκησε το Καζακστάν (98-53), στέλνοντάς τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 μέσω του Group F.

Μετά και από την πρόκριση του Ιράν, έκλεισαν οι θέσεις για τις ηπείρους Ασίας/Ωκεανίας, αφού βρήκαν κάτοχο και τα 8 εισιτήρια.

Συνολικά, 23 ομάδες έχουν τσεκάρει το εισιτήριό τους σε όλο τον κόσμο (ανάμεσά τους και η Ελλάδα), ενώ πολλές θέσεις θα κριθούν σήμερα (26/2) που είναι προγραμματισμένη η τελευταία αγωνιστικη σε Ευρώπη, Αμερική και Αφρική.

Οι ομάδες που έχουν προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Από την Ευρώπη: Λετονία, Γερμανία, Φινλανδία, Ιταλία, Σλοβενία, Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Λιθουανία Από την Αμερική: Καναδάς, ΗΠΑ Από την Ασία/Ωκεανία: Λίβανος, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Κίνα, Ιορδανία, Ιράν, Φιλιππίνες*, Ιαπωνία*
Από την Αφρική: Ακτή Ελεφαντοστού, Νότιο Σουδάν, Αίγυπτος, Ανγκόλα
*Ιαπωνία και Φιλιππίνες είναι εκτός διαδικασίας πρόκρισης, ως διοργανώτριες χώρες, ενώ η Ινδονησία, παρότι οικοδέσποινα, δεν θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο, αφού δεν κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη οκτάδα του Asia Cup.
Keywords
Τυχαία Θέματα