Γουίλιαμ Αράο, το θωρηκτό που απογειώνει τον Παναθηναϊκό και στις δύο πλευρές του γηπέδου

10:31 4/9/2023 - Πηγή: Sport 24

Οι Ζωσιμάδες δεν είναι και το πιο "φιλόξενο" γήπεδο για τους Big-4. Τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν λίγες οι φορές που οι μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου έφυγαν με κατεβασμένα τα κεφάλια από το γήπεδο των Ιωαννίνων. Κάτι αντίστοιχο πήγε να συμβεί και πέρυσι, αλλά ο Άντραζ Σπόραρ γλίτωσε το τριφύλλι buzzer beater πέναλτι.

Τη φετινή σεζόν, τα πράγματα δεν ήταν πιο εύκολα για τους πρασίνους, αλλά τα δεδομένα ήταν διαφορετικά σε ό,τι αφορά στην ποιότητα που διαθέτει η ομάδα, αλλά και τις επιλογές που είτε

ξεκινούν είτε έρχονται από τον πάγκο. Οι Ηπειρώτες έβαλαν δύσκολα στους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αλλά η κλάση του Σεμπαστιάν Παλάσιος "μίλησε" την κατάλληλη στιγμή για να χαρίσει στο τριφύλλι ένα τεράστιο τρίποντο.

Μπορεί ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός να ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής χάρη στο γκολ, αλλά τη διαφορά απέναντι στον ΠΑΣ την έκανε δίχως αμφιβολία ο Γουίλιαμ Αράο. Ο Βραζιλιάνος χαφ αγωνίστηκε βασικός για πρώτη φορά και κατάφερε να παρουσιάσει πολλά απ' τα αγωνιστικά στοιχεία που τον κάνουν πολύτιμο στο πλάνο του Γιοβάνοβιτς.

Ο Αράο "έφαγε" όλο το γήπεδο

Όπως βλέπετε και στο γράφημα της Opta/Stats Perform, ο Αράο ήταν εντυπωσιακός και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Ο 31χρονος μέσος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 90 ενέργειες με την μπάλα, όντας πίσω μόνο από τον Άνταμ Τσέριν, ο οποίος είχε 94 σε 90 λεπτά συμμετοχής.

Παράλληλα, βοήθησε σημαντικά και στον τομέα της ανάπτυξης, έχοντας 62/75 πάσες συνολικά, αλλά και 34/42 πάνω από τη σέντρα. Το πιο εντυπωσιακό, ωστόσο, ήταν οι 17/20(!) πάσες στο τελευταίο μισό του γηπέδου, δείγμα της ικανότητας να μπορεί να συνδέει άρτια τόσο τα αμυντικά όσο και τα δημιουργικά καθήκοντά του.

Γενικότερα, ο Βραζιλιάνος είχε ηρεμία στο παιχνίδι του, ενέπνεε σιγουριά στις μεταβιβάσεις του, ενώ κατεύθυνε μαεστρικά τους συμπαίκτες του, ειδικά τις στιγμές που ο ΠΑΣ προσπάθησε να "χτυπήσει" από το κέντρο χάρη στους ταχύτατους και σκληροτράχηλος μέσους που διαθέτει.

Οδοστρωτήρας στη μεσαία γραμμή

Ο Αράο δεν "μάσησε" από την πίεση, ενώ μπήκε δυνατά στις φάσεις, έχοντας 5/7 μονομαχίες, καθώς και 100% σε επιτυχημένες εναέριες διεκδικήσεις. Επιπλέον, ολοκλήρωσε τον αγώνα με 3 κλεψίματα (κορυφαίος στο ματς), ενώ είχε και έξι ανακτήσεις κατοχής, συμβάλλοντας στο γρήγορο transition της ομάδας του.

Οι διοικούντες τον Παναθηναϊκό, αλλά και ο Γιοβάνοβιτς γνώριζαν πολύ καλά ότι ο Αράο είναι ικανός όχι μόνο να αναβαθμίσει τη μεσαία γραμμή της ομάδας, αλλά και να την πάει ένα επίπεδο ψηλότερα Κι η δικαίωση δεν άργησε να έρθει, αφού ο έμπειρος μέσος αποδεικνύεται ήδη πολύτιμος και καθοριστικός.

Δείτε την Game Night:
Keywords
Τυχαία Θέματα