Europa Conference League: Διπλό μισή πρόκριση για Ρόμα, θρίαμβοι για Φέγενορντ και Σλάβια

Η Ρόμα έμεινε όρθια στο Άρνεμ και επικράτησε με 1-0 της Φιτέσε χάρη σε γκολ του Σέρζιο Ολιβέιρα για τη φάση των 16 του Europa Conference League, παίρνοντας προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του νεοσύστατου τουρνουά.

Η νίκη μόνο δίκαιο αποτέλεσμα δεν είναι, αφού οι Ολλανδοί έχασαν πολλές και σε ορισμένες περιπτώσεις απίθανες ευκαιρίες να σκοράρουν, με αποκορύφωμα το πλασέ άουτ του Λόις Οπέντα από τη μικρή περιοχή στο 1ο ημίχρονο και την κεφαλιά του Αντριάν Γκρμπιτς

από κοντά στο 83'. Οι φιλοξενούμενοι αμύνθηκαν μαζικά και βρήκαν ένα γκολ με γυριστό του Πορτογάλου μέσου στο τέλος του 1ου ημιχρόνου. Ο πρώην μέσος του ΠΑΟΚ πάντως αποβλήθηκε στο τέλος με δύο κίτρινες κάρτες σε οκτώ λεπτά, βάζοντας σε κίνδυνο το προβάδισμα που έδωσε στην ομάδα του.

Η Φέγενορντ τα βρήκε σκούρα για ένα ημίχρονο, αλλά τελικά έφυγε με το θριαμβευτικό 5-2 επί της Παρτίζαν από το Βελιγράδι και μπορεί από τώρα να ονειρεύεται την κλήρωση της 18ης Μαρτίου. Ο Μπίμπρας Νάτχο άνοιξε το σκορ για τους Σέρβους, με μια προσπάθεια στην οποία τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε. Η αλλαγή του, Νεμάνια Γιόβιτς, έγραψε το 2-1 (είχε ισοφαρίσει ο Γενς Τόρνστρα στο 20') με την έναρξη του 2ου μέρους, ωστόσο στη συνέχεια άρχισε ένας χορός γκολ των Ολλανδών. Οι Σιρίλ Ντέσενς, Λουτσαρέλ Χερτρούιντα, Λουίς Σινιστέρα και Τόρνστρα βρήκαν από ένα στο 2ο ημίχρονο και "κλείδωσαν" μια πρόωρη πρόκριση.

Μαζί με τη Φέγενορντ πανηγυρίζει και η Σλάβια, η οποία επιβλήθηκε με 4-1 της ΛΑΣΚ στην Πράγα. Δύο γκολ του Γιρά Σορ στο πρώτο ημίωρο έδωσαν σημαντικό προβάδισμα στους Τσέχους, όμως η μείωση του σκορ από τον Χουσεΐν Μπάλιτς στο 67' έβαλε ξανά στο παιχνίδι τους Αυστριακούς. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι όμως, είχαν ευκαιρίες και δύο δοκάρια και τελικά με τους Πίτερ Ολαγίνκα και Ιμπραχίμ Τραορέ στο τελευταίο δεκάλεπτο βρήκαν δύο κομβικά γκολ.

Conference League: Τα πρώτα ματς της φάσης των 16 Conference League: Τα δεύτερα ματς της φάσης των 16
Keywords
Τυχαία Θέματα