SERIE A: Θα κυκλοφορήσουν ελεύθεροι και είναι περιζήτητοι!

Στην εποχή του άκρατου επαγγελματισμού που ζούμε οι ποδοσφαιριστές έχουν γίνει πολύ πιο πρόθυμοι να δοκιμάσουν την εμπειρία της ελεύθερης αγοράς. Χρόνο με το χρόνο, γινόμαστε μάρτυρες ενός αυξανόμενου αριθμού παικτών που βλέπουν τα συμβόλαια τους να εκπνέουν, έτοιμοι να ξεκινήσουν μια νέα περιπέτεια. Με μόλις τρεις μήνες να μας χωρίζουν από το τέλος της περιόδου 2021/22, η λίστα των ελεύθερων παικτών της Serie A δεν ήταν ποτέ τόσο γεμάτη. Ας δούμε λοιπόν

τους 10 κορυφαίους παίκτες του πρωταθλήματος που θα μπορούσαν να αποδεσμευτούν μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

10. ΖΛΑΤΑΝ ΙΜΠΡΑΧΙΜΟΒΙΤΣ
Ο λόγος για τον οποίο ο Σουηδός βρίσκεται στο κάτω μέρος της λίστας είναι επειδή το μέλλον του στο ποδόσφαιρο είναι πραγματικά στον αέρα, που σημαίνει ότι θα μπορούσε να αποφασίσει να κρεμάσει τα παπούτσια του λόγω της προχωρημένης ηλικίας του και των επαναλαμβανόμενων προβλημάτων τραυματισμών. Κι όμως, έπρεπε να τον συμπεριλάβουμε. Ο 40χρονος είναι ανένδοτος στο να κερδίσει κάτι στο Μιλάνο προτού πει αντίο στην ενεργό δράση, αλλά μένει να δούμε αν οι «ροσονέρι» μοιράζονται το ίδιο συναίσθημα, καθώς οι υψηλές απολαβές του έχουν γίνει βάρος σε σύγκριση με τον διαρκώς συρρικνωμένο χρόνο συμμετοχής του.

9. ΜΑΤΙΑΣ ΒΕΣΙΝΟ
Όποια ομάδα θέλει να υπογράψει έναν έμπειρο μέσο της Serie A, δεν θα δει πέρα από τον Ματίας Βεσίνο, καθώς ο 30χρονος παίκτης της Ίντερ πρόκειται να γίνει ένας από τους πιο περιζήτητους ελεύθερους παίκτες στην Ιταλία. Ο πρώην παίκτης της Φιορεντίνα και της Κάλιαρι είναι ένας παίκτης-εργάτης στη μεσαία γραμμή, με μεγάλη εμπειρία, καθώς μετράει 214 συμμετοχές στη Serie A, αλλά οι τραυματισμοί και η άφιξη του Νικολό Μπαρέλα στην Ίντερ, έχουν «εκτροχιάσει» πρόσφτα την καριέρα του.

8. ΝΤΡΙΣ ΜΕΡΤΕΝΣ
Αυτό το καλοκαίρι θα μπορούσε πραγματικά να σηματοδοτήσει το τέλος μιας εποχής για τη Νάπολι. Η ομάδα του ιταλικού Νότου είναι ήδη έτοιμη να αποχαιρετήσει τον αρχηγό της Λορέντσο Ινσίνιε με προορισμό το Τορόντο και θα μπορούσε επίσης να χωρίσει το δρόμο της με τον μεγαλύτερο σκόρερ της όλων των εποχών. Ο Ντρις Μέρτενς ήταν βασικός πυλώνας στον σύλλογο από το 2013, αλλά στα 34 του χρόνια έχει χάσει τη θέση του στο βασικό σχήμα, επομένως η αποχώρηση του θα ήταν μια λογική κατάληξη. Παρόλα αυτά, ο Βέλγος δεν έχει χάσει ακόμα την επαφή του με τα δίχτυα και παρά τις περιορισμένες εμφανίσεις του, έχει ήδη συνεισφέρει με 7 γκολ στη Serie A αυτή τη σεζόν. Σίγουρα θα θεωρηθεί ένας από τους πιο ενδιαφέροντες ελεύθερους παίκτες.

7. ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΟΣΠΙΝΑ
Από τον έναν βετεράνο της Νάπολι, πάμε στον άλλο. Εδώ και αρκετά χρόνια, ο Οσπίνα μάχεται για τη θέση του βασικού τερματοφύλακα με τον Άλεξ Μέρετ. Αλλά πιο συχνά ο νεαρός Μέρετ παίρνει το χρίσμα του βασικού, γι’ αυτό το μέλλον του Κολομβιανού μπορεί να βρίσκεται σε άλλη ομάδα. Ωστόσο, συνεχίζουμε να μιλάμε για έναν από τους πιο σταθερούς τερματοφύλακες στην Ιταλία που μπορεί να κάνει καλή δουλειά για τα επόμενα χρόνια σε οποιαδήποτε ομάδα.

6. ΦΕΝΤΕΡΙΚΟ ΜΠΕΡΝΑΝΤΕΣΚΙ
Ίσως δεν είναι του πιο υψηλού προφίλ, αστέρι της Γιουβέντους με συμβόλαιο που λήγει, αλλά ο Ιταλός παραμένει μια δελεαστική προοπτική για κάθε ομάδα της Serie A που αναζητά ενίσχυση στα «φτερά». Το πρώην «golden boy» της Φιορεντίνα είχε σκαμπανεβάσματα σε όλη την καριέρα του, αλλά έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας παίκτης που μάχεται σκληρά στο γήπεδο και με την υψηλή του τεχνική μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να κάνει τη διαφορά. Ο 28χρονος άλλαξε εκπρόσωπο πρόσφατα και εκπροσωπείται πια όχι από τον Μίνο Ραϊόλα, αλλά από τον Φεντερίκο Παστορέλο. Η ανανέωση του συμβολαίου του παραμένει στο τραπέζι, αν και με μείωση μισθού.

5. ΙΒΑΝ ΠΕΡΙΣΙΤΣ
Παρά το γεγονός ότι πρόσφατα (στις 2 Φεβρουαρίου) γιόρτασε τα 33α γενέθλιά του, ο Ιβάν Πέρισιτς παραμένει ένας από τους πιο επικίνδυνους εξτρέμ στην Ιταλία και έχει καταφέρει να ερμηνεύσει άριστα τον ρόλο του ακραίου μπακ-χαφ στα συστήματα τόσο του Αντόνιο Κόντε, όσο και του Σιμόνε Ιντζάγκι. Ωστόσο, ο Ιταλός δημοσιογράφος, ειδικός στις μεταγραφές, Τζιανλούκα Ντι Μάρτζιο υποστηρίζει ότι ο Κροάτης ζήτησε έξι εκατομμύρια ευρώ ετησίως για να παρατείνει την παραμονή του στην Ίντερ, ποσό που θεωρείται βαρύ από τους εργοδότες του, οι οποίοι έχουν έτοιμο αντικαταστάτη, τον Ρόμπιν Γκόζενς που κερδίζει μόνο 2,5 εκατομμύρια. Μένει να δούμε αν οι δύο πλευρές θα καταφέρουν να βρουν μια μέση λύση ή όχι.

4. ΑΝΤΡΕΑ ΜΠΕΛΟΤΙ
Άπαντες σέβονται και εκτιμούν έναν παίκτη-σταρ που παραμένει πιστός σε μια ομάδα μεσαίας δυναμικότητας, αλλά στα 28 του χρόνια, ο Αντρέα Μπελότι πρέπει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε υψηλότερο επίπεδο. Η τρέχουσα σεζόν του διεθνή επιθετικού έχει αμαυρωθεί από επαναλαμβανόμενους τραυματισμούς, αλλά επέστρεψε πρόσφατα στον αγωνιστικό χώρο, θυμίζοντας σε όλους μας την ικανότητα του στο σκοράρισμα, ειδικά στο «Derby della Mole» εναντίον της Γιουβέντους. Από την πλευρά της, η Μίλαν έχει συνδεθεί με τον νικητή του Euro 2020 εδώ και αρκετό καιρό, οπότε αυτή θα μπορούσε να είναι η ιδανική συγκυρία για να ρίξει η ομάδα του Μιλάνου λίγο νεότερο αίμα στη γραμμή κρούσης της.

3. ΑΛΕΣΙΟ ΡΟΜΑΝΙΟΛΙ
Αφού αναφερθήκαμε προηγουμένως στους «ροσονέρι» να πούμε ότι κινδυνεύουν το καλοκαίρι να χάσουν τον αρχηγό τους. Φαίνεται όμως ότι αυτό δεν είναι ένα σημαντικό ζήτημα για τον Στέφανο Πιόλι που βασίζεται ουσιαστικά στους Τομόρι και Κιάερ. Επιπλέον, ένας νέος αμυντικός αναμένεται να προσγειωθεί στο Μιλάνο αυτό το καλοκαίρι. Όσο για τον Ρομανιόλι, η Γιουβέντους έχει δείξει κάποιο ενδιαφέρον για τις υπηρεσίες του, αλλά ως μεγάλος οπαδός της Λάτσιο, παρότι γαλουχήθηκε στη Ρόμα, θα μπορούσε επιτέλους να παίξει στην αγαπημένη του ομάδα.

2. ΦΡΑΝΚ ΚΕΣΙΕ
Και πάλι η Μίλαν στην πρώτη γραμμή. Αν κινδυνεύει να χάσει τον αρχηγό της, η μεγάλη απώλεια θα είναι πραγματικά το στήριγμα της στη μεσαία γραμμή. Θυμίζοντας τις περιπτώσεις τον Χακάν Τσαλχάνογλου και Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, ο Αφρικανός μέσος ζητά χρήματα που ο Πάολο Μαλντίνι δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει.
Ο πρώην παίκτης της Αταλάντα ήταν αναμφισβήτητα ο καλύτερος μέσος της Serie A την περασμένη σεζόν, αλλά φαίνεται να αποσπάται η προσοχή του στην τρέχουσα περίοδο, καθώς πρόκειται να «αγκαλιάσει» την αγορά των ελεύθερων παικτών. Ο Κεσιέ έχει μια μακρά λίστα με υποψήφιους μνηστήρες στη Γηραιά Ήπειρο, αλλά η Μπαρτσελόνα θα μπορούσε να είναι το φαβορί για να «σφραγίσει» μία συμφωνία μαζί του.

1 ΠΑΟΥΛΟ ΝΤΙΜΠΑΛΑ
Ίσως η μεγαλύτερη «σαπουνόπερα» που σχετίζεται με ανανέωση κάποιου συμβολαίου. Ο Ντιμπάλα μετά από πολύμηνες συζητήσεις δεν έχει καταλήξει σε συμφωνία με τη Γιουβέντους και το ερώτημα συνεχίζει να πλανάται: Θα υπογράψει την ανανέωση του συμβολαίου του ή θα φύγει; Αυτό το θέμα αιωρείται για περισσότερο από έναν χρόνο. Ενώ οι δύο πλευρές είχαν καταλήξει σε προφορική συμφωνία στο τέλος του 2021, η Γιουβέντους απέσυρε την αρχική της πρόταση των 8 εκατομμυρίων ευρώ συν μπόνους και τώρα ετοιμάζεται να προσφέρει στον Αργεντινό μειωμένη προσφορά, η οποία απ΄ότι φαίνεται δεν βρίσκει σύμφωνο τον Αργεντινό επιθετικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα