EuroCup: Ο Μαμ Τζαϊτέ έσωσε τη Βίρτους Μπολόνια από το φιάσκο

Μία βδομάδα μετά το φιάσκο της Παρτίζαν, λίγο έλειψε να έχουμε ακόμη ένα, αυτή τη φορά με πρωταγωνίστρια τη Βίρτους Μπολόνια. Η ιταλική ομάδα ευτύχησε να δει όμως τον Μαμ Τζαϊτέ (27 πόντοι, 11 ριμπάουντ) να κάνει εμφάνιση καριέρας και να την οδηγεί στη δύσκολη εντός έδρας νίκη επί της Ουλμ (83-77), μία νίκη που της έδωσε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του EuroCup.

Αν υπάρχει μια ομάδα που κέρδισε

τις εντυπώσεις, αυτή ήταν η Ουλμ του Γιάκα Λάκοβιτς. Οι φιλοξενούμενοι ήταν εντυπωσιακοί, βρέθηκαν στο +4 (73-77) με 3'28'' για το τέλος, αλλά στην τελική ευθεία προδόθηκαν από τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ (σ.σ.: ο Μαμ Τζαϊτέ τούς έκανε τη ζημιά) και την ατυχία, αφού το τρίποντο που επιχείρησε ο Καρίμ Τζάλοου στα 58'' (με τους γηπεδούχους στο +2) μπήκε και βγήκε.

Παρεμπιπτόντως, ουδείς άλλος παίκτης της Βίρτους Μπολόνια σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων, αφού παίκτες όπως ο Μίλος Τεόντοσιτς (7 πόντοι με 2/10 σουτ και 3/3 βολές), ο Μάρκο Μπελινέλι (4 πόντοι με 2/6 σουτ) και ο Τόρνικε Σενγκέλια (9 πόντοι με 4/13 σουτ) ήταν άστοχοι. Από την άλλη πλευρά, ο Τζαρόν Μπλόσομγκεϊμ (22 πόντοι με 6/10 σουτ) και ο Σεμάτζι Κρίστον (15 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ) ήταν σπουδαίοι, αλλά δεν αρκούσαν για να έρθει το διπλό - πρόκριση επί της Βίρτους Μπολόνια.

Στο έτερο παιχνίδι της βραδιάς για την προημιτελική φάση του EuroCup, η Ανδόρα (σ.σ.: είναι τελευταία στην κατάταξη της Liga Endesa) έκανε την έκπληξη, αφού κέρδισε την Γκραν Κανάρια.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα των προημιτελικών:

Βίρτους Μπολόνια - Ουλμ 83-77

Γκραν Κανάρια - Ανδόρα 77-79

Τσεντεβίτα Ολίμπια - Μπούρσασπορ (27/4, 22:00)

Βαλένθια - Μπουλόν Λεβαλουά (27/2, 22:30)

Τα ζευγάρια στα ημιτελικά:

Βίρτους Μπολόνια - Βαλένθια/Μπουλόν Λεβαλουά

Ανδόρα - Τσεντεβίτα Ολίμπια/Μπούρσασπορ

Keywords
Τυχαία Θέματα
EuroCup, Μαμ Τζαϊτέ, Βίρτους Μπολόνια,EuroCup, mam tzaite, virtous bolonia