#ΤolisLovedMaria : Εις μνήμην του Αποστόλη Γκανά και η υπενθύμιση της αγάπης που διαρκεί αιώνια

23:06 23/9/2020 - Πηγή: In.gr

#TolislovedMaria. Είναι το hashtag που κάνει συνέχεια την εμφάνισή του στο Twitter. Ημέρα 23 Σεπτεμβρίου. Ημέρα μνήμης, καθώς στις 23 Σεπτεμβρίου του 2012, ο Αποστόλης Γκανάς, έφυγε από τη ζωή, έπειτα από τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Το όνομά του στο Twitter ήταν «moloch82» και σχολίαζε διάφορα θέματα μέσα σε αυτά, ενημέρωνε όσους τον έκαναν follow σχετικά με την κατάσταση της υγείας τους.

Το #TolislovedMaria είναι μία κίνηση που έκανε ο ίδιος, για να μπορέσει

να φανεί η εκτίμησή του στη σύντροφό του Μαρία, η οποία προφανώς και ήταν δίπλα του σε κάθε δύσκολη στιγμή του.

Μίλαγε πιο αναλυτικά για το τι περνούσε σε θέματα υγείας, στο προσωπικό του ιστολόγιο docamiok.blogspot.gr.

Έτσι κάθε 23η Σεπτεμβρίου #TolislovedMaria το Twitter τιμά τη μνήμη του Τόλη. Αγάπησε πολύ τη Μαρία.

Ο ίδιος μάλιστα είχε συγκινήσει με μια ανάρτηση που είχε κάνει…Περιέγραφε ακριβώς αυτά που σκεφτόταν, χωρίς να κρύβει την όποια αλήθεια του.

«Φυσικά και σκέφτομαι το θάνατο. Τυπικά τουλάχιστον οι πιθανότητες επιβίωσης στον αγώνα μου είναι σημαντικά εναντίον μου. Σε στιγμές φιλοσοφίας όμως καταλαβαίνω το εξής: είμαστε όντα περίεργα αγαπητέ. Ο θάνατος μου θα έρθει -μάλλον- είτε στον ύπνο μου, είτε σε κάποιο κώμα, είτε με κάποια ανακοπή, στα πλαίσια του καρκίνου. Μάλλον. Υπάρχουν ελπίδες να σκάσω από το φαγητό νωρίτερα. Μετά το θάνατό μου όμως για μένα μαύρο. Ένας βαθύς ασυνείδητος ύπνος. Μετά τίποτα. Ούτε ανησυχία, ούτε σκέψεις, ούτε πόνος, ούτε φόβος, ούτε αγάπη, ούτε έρωτας, ούτε γέλιο, ούτε κλάμα. Τίποτα. Τότε τι φοβόμαστε; Τι μας νοιάζει το μετά αν δεν θα είμαστε εκεί για να το αντιληφθούμε; Καταλήγω ότι απλώς κάποιους τους αγαπάμε πιο πολύ από εμάς. Φοβάμαι περισσότερο πια για το τι θα απογίνουν οι άλλοι, κάποιοι περισσότερο από άλλους. Για τον πόνο που θα τους προξενήσω, το ότι δεν θα μπορώ να κάνω τίποτα για να το πάρω πίσω. Δεν είμαστε τόσο εγωιστικά όντα τελικά. Υπάρχει και η άλλη βέβαια όψη, άκρως εγωιστική. Γιατί να συνεχίζει η ζωή να «ζείται» -παθητική κι ας μην υπάρχει- αν δεν είμαι εγώ στον κόσμο. Τι μέρες, νύχτες, χαμόγελα, στιγμές με πλεγμένα χέρια, παιχνίδια στην κουζίνα, αδιάφορους καυγάδες, βόλτες στην καλοκαιρινή Αθήνα, ταινίες, βιβλία, μουσικές θα χάσω. Γράφοντας το παραπάνω, βούρκωσα στις δύο τελευταίες σειρές. Τελικά είμαστε εγωιστές. Θέλω να μείνω κι άλλο εδώ».

Αναρτήσεις

Όταν σας ρωτάνε τι μπορεί να κρατήσει για πάντα, να μην ξεχνάτε #TolislovedMaria

— Shark αστικός (@iosif3rd) September 22, 2020

Αυτό το χασταγκ ήταν μια υποσχεση στον Τόλη.
Κάποιοι ξεχνάμε την ημέρα,κάποιοι την θυμουνται & το ανεβάζουν.
Η ιστορία του Τόλη & της Μαριας, δεν θα διέφερε από άλλες, αν δεν υπηρχαν αυτοί που κράτησαν την υπόσχεση που έδωσαν το 2012 & φωναζουν κάθε τέτοια μερα#TolisLovedMaria

— Pasta Masai (@pasta_masai_II) September 23, 2020

Καθε χρόνο, κάθε τέτοια μερα
Γιατί ο Τόλης θελησε να το κρατάμε ζωντανο και μεις του το χρωσταμε
#TolisLovedMaria https://t.co/bUFfcjXwYn

— ΣΩΡΑΙΑ (@lamgren) September 23, 2020

«Απόψε θέλω δείπνο στη βεράντα, οι δυο μας. Ξέγνοιαστα. Σαν τις διακοπές που δεν μπορώ να σε πάω και ποτέ δε γκρίνιαξες γι΄ αυτό»#TolisLovesMaria#TolisLovedMaria

— F̳ü̳r̳ ̳E̳l̳i̳s̳e̳ (@fraulein_elise) September 23, 2020

Όσα έχουν νόημα στη ζωή δεν τα ξεχνάμε ποτέ, ούτε τα αφήνουμε να ξεχαστούν #TolisLovedMaria pic.twitter.com/FH8P7oJZtY

— *ΟΛγΑ (@itsolgas) September 23, 2020

– After all this time?
– Always..#TolislovedMaria

— Τσανάντλερ Μπονγκ® (@Aggelos_D) September 23, 2020

#TolislovedMaria

Did you say it? 'I love you. I don't ever wanna live without you. You changed my life.' Did you say it?

Make a plan. Set a goal. Work toward it. But every now and then look around. Drink it in. 'Cause this is it. It might all be gone tomorrow.

— Πριγκιπέτσα (@SinglOnhstikia) September 23, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα