Κοροναϊός : «Έμφραγμα» στο ΕΣΥ – Γεμίζουν οι ΜΕΘ στην Αττική

22:17 23/9/2020 - Πηγή: In.gr

Τα νοσοκομεία της Αττικής καθημερινά δοκιμάζουν τα όρια της αντοχής τους καθώς υποδέχονται εκατοντάδες διακομιδές ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών COVID.

Τα περισσότερα νοσοκομεία μετακινούν βαριά πάσχοντες σε ιδιωτικές κλινικές συμβεβλημένες με το δημόσιο προκειμένου να απελευθερωθούν κρεβάτια για να διατεθούν σε για την νοσηλεία ασθενών με κοροναϊό.

Σήμερα στο νοσοκομείο Αττικόν άδειασαν την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για να την μετατρέψουν σε εντατική για COVID. Σε Ευαγγελισμό και Σωτηρία οι Μονάδες

Εντατικής Θεραπείας για κοροναϊό έχουν γεμίσει.

«Έμφραγμα» έχει προκαλέσει ο κοροναϊός στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ο όποιος σχεδιασμός υποκύπτει στην επίθεση του ιού καθώς εκατοντάδες ύποπτα περιστατικά φτάνουν καθημερινά στα νοσοκομεία. Δεκάδες νοσηλεύονται και περίπου 3 άνθρωποι κάθε μέρα μπαίνουν στην εντατική. Ενδεικτικό είναι ότι μόνο χθες στη εφημερία του Ευαγγελισμού έγιναν 21 εισαγωγές ασθενών με κοροναϊό.

Το Σύστημα Υγείας πιέζεται ασφυκτικά τη στιγμή που το δεύτερο σφοδρό κύμα του κοροναϊού δεν έχει καλά καλά αρχίσει. Το υπουργείο Υγείας σε έκτακτη σύσκεψη αποφάσισε να μεταφερθούν άμεσα βαριά ασθενείς άλλων νοσημάτων σε ιδιωτικά νοσοκομεία, για να αδειάσουν κρεβάτια στο δημόσια νοσοκομεία, προκειμένου να περιθάλπουν τους ασθενείς με κοροναϊό.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία

Το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, ο Ευαγγελισμός, δέχεται τις ριπές της πανδημίας. Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας γέμισε. 30 ασθενείς δίνουν ήδη μάχη για τη ζωή τους ενάντια στον κοροναϊό. Η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας της καρδιολογικής κλινικής άδειασε άρον άρον για να γίνουν εκεί νέες κλίνες ΜΕΘ για COVID.

Στο Σωτηρία το ένα κρεβάτι μετά το άλλο γεμίζει. Μόλις 2 κρεβάτια ΜΕΘ είναι κενά. Και εδώ επιστρατεύονται άλλες κλινικές για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Στο τρίτο νοσοκομείο αναφοράς, στο Αττικόν, προστέθηκαν νέες κλίνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Δεν ήρθαν όμως νέα κρεβάτια. Μετέφεραν ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία για να μπορέσουν να δεχτούν κι άλλους COVID ασθενείς.

Στη Νίκαια ξέσπασε κόντρα ανάμεσα σε εργαζόμενους και υπουργείο Υγείας, καθώς η κλινική COVID γέμισε και χρειάστηκε να δοθούν νέα κρεβάτια.

Η πίεση στο σύστημα υγείας αποτυπώνεται και στην ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, όπου αναφέρεται ότι στην Αττική το 40% των κλινών για κοροναϊό είναι ελεύθερες και μόλις το 30% των κλινών για τα λοιπά περιστατικά.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν φτάσει κι αυτοί στα όριά τους. Μάλιστα έχουν προκηρύξει για αύριο 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα