Διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτήριο της σερβικής τηλεόρασης

23:31 16/3/2019 - Πηγή: In.gr

Η αστυνομία εισήλθε στο κτήριο της δημόσιας τηλεόρασης και προσπαθεί να απωθήσει εκτός, τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, οι οποίοι κάθισαν στο πάτωμα.

Οι αστυνομικοί άρχισαν να τους σηκώνουν έναν έναν και να τους κουβαλούν έξω από την κεντρική είσοδο. Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Έξω από το κτήριο της τηλεόρασης όπου βρίσκονται εκατοντάδες πολίτες επικρατεί ένταση.

Οι αστυνομικοί άρχισαν να τους σηκώνουν έναν έναν και να τους κουβαλούν έξω από την κεντρική είσοδο. Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Riot police are now using force to get protesters

to leave the premises of Serbian public broadcaster RTS, where a large group of demonstrators and opposition leaders remain inside after storming into the building earlier tonight.#1od5miliona pic.twitter.com/Z8tjjm6TEx

— Balkan Insight (@BalkanInsight) 16 Μαρτίου 2019


Οι διαδηλωτές, που συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας κατά του προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, εισέβαλαν στο κτήριο πριν από δύο ώρες περίπου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό της αντιπολίτευσης από την δημόσια τηλεόραση. Στο κτήριο εισήλθαν χωρίς να ασκήσουν βία αφού οι φύλακες τους άνοιξαν τις πόρτες. Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης απαιτούν να βγουν απευθείας στο πρόγραμμα για να παρουσιάσουν τις θέσεις τους.

Η διοίκηση της τηλεόρασης αρνείται να ικανοποιήσει το αίτημα τους επικαλούμενη τεχνικούς λόγους.

Very tense situation in front of Serbian public broadcaster RTS, as riot police is trying to kick out remaining protesters from the building, including the opposition leaders.

Still huge crowd protesting in front of RTS.

: @BalkanInsight pic.twitter.com/8dE2mhvQSh

— Marija Ristić (@Marien__R) 16 Μαρτίου 2019


Ο υπουργός Εσωτερικών Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς κατηγόρησε τους ηγέτες της αντιπολίτευσης ότι «προσπαθούν – όπως ανέφερε χαρακτηριστικά – να εφαρμόσουν το μακεδονικό σενάριο και να ανατρέψουν την νόμιμη εξουσία».

Η αντιπολίτευση διαδηλώνει για περισσότερο από τρεις μήνες ζητώντας την παραίτηση του προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς και την δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για την διεξαγωγή δημοκρατικών εκλογών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα