Σε έκθεση στο Λονδίνο συμμετέχει ο Παναγιώτης Λεζές

18:22 7/2/2019 - Πηγή: In.gr

Στην έκθεση Alpha-Theta στο Λονδίνο συμμετέχει ο έλληνας καλλιτέχνης Παναγιώτης Λεζές. Η έκθεση ανοίγει σήμερα, Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου και παρουσιάζεται στο Old Biscuit Factory.

Ο Παναγιώτης Λεζές, ζει και εργάζεται στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του τμήμα καλών τεχνών του Αμερικανικού κολλεγίου Deree, αφού πρώτα παρακολούθησε σεμινάρια σχεδίου και

ζωγραφικής στο Saint Martins College, London U.K και Art students Leagues New York USA. Σπούδασε Οικονομικά με Μεταπτυχιακά στις Ευρωπαϊκές Σπουδές στο πανεπιστήμιο ULB Βρυξέλλες. Εργάστηκε στο Υπουργείο Οικονομικών, στην Ευρωπαϊκή Ένωση ,Ε. Συμβούλιο ως εθνικός εμπειρογνώμονας και συμμετείχε σε αποστολές του Ο.Η.Ε. και Ε.Ε στην Σερβία, Κόσοβο, Αλβανία. Επίσης έχει εργαστεί ως εξωτερικός συνεργάτης σε θέματα Τέχνης, στην Καθημερινή και στον Δημοτικό Ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84.

Δεν έψαξε πολύ ούτε είχε όνειρο να γίνει καλλιτέχνης δεν το διάλεξε, απλά η τέχνη τον τύλιξε στα χρώματα και στις γητειές της και παραδόθηκε γιατί επιθυμούσε να ταξιδεύσει εκεί που δεν φτάνει ό νούς αλλά εκεί που σε αποπλανά η μύχια σκέψη. Η μεθοδολογία του ως καλλιτέχνης αλλά έμπειρος θεατής εμπεριέχει στοιχεία ρεαλιστικά και εμπειρικά όπως αυτά ενυπάρχουν στο κόσμο των ιδεών του. Οι εικόνες του είναι σχηματικές προσκαλώντας και προκαλώντας τον θεατή να λάβει μέρος και θέση σε αυτές. Στις performances του υιοθετεί την μιμιτική για να περιγράψει σκηνές και να διαβιβάσει μηνύματα.

Πιστεύει σε ένα αέναο διάλογο με δεδομένη δυναμική στην φύση και στη ζωή. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό και στην Documenta 14 στην Αθήνα-2016 και Κάσσελ 2017 το video art του Interιor Remains (Εσωτερικά σαρίδια ) προβλήθηκε στα φεστιβάλ Animart – Τριανόν Αθήνα 2017, Empty Spaces, Λευκωσία- Κύπρος 2017 στην Strikof γκαλερί της Νέας Υόρκης- 2018 . Στο Ίδρυμα Θεοχαράκη παρουσίασε την Performance Electra Darling . ( βασισμένη στο θεατρικό έργο του Ευγένιου Ο’Νηλ «Τα δάκρυα ταιριάζουν στην Ηλέκτρα». Επίσης συμμετείχε και στα φεστιβάλ Animart Δελφοί με την Performance Missing Herd – Χαμένο κοπάδι, Plant(e)scape –Ακάμας –Κύπρος και ΚΙΝΟΝΟ-Βολάξ Τήνος και Αναλόγιο με την Performance Libraries as gardens . Τέλος συμμετείχε στο Platforms Project 2018 ΑΣΚΤ, παρουσίασε την πρώτη ζωγραφική του έκφραση με τίτλο “Sprezzatura” στην Αθήνα και συμμετείχε στην ομαδική έκθεση στην γκαλερί Strand που διοργάνωσε η Σερβική Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών στο Βελιγράδι 7 Δεκέμβριου 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα